Prøv avisen

DF-ordfører: Assad er en bandit – men vi taler jo med masser af banditter rundtomkring i verden

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Kenneth Kristensen Berth

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

"Det er stik i strid med Danmarks nationale interesser at holde den idealistiske fane højt i stedet for genoptage dialogen med Assad," skriver Kenneth Kristensen Berth (DF)

Bashar Al-Assad har vundet borgerkrigen i Syrien. Det kan vi lige så godt først som sidst tage bestik af.

Den danske regerings krampagtige afvisning af at acceptere fakta på jorden risikerer at betyde, at Danmark ikke kan få hjemsendt de syriske flygtninge, som i nogle år har haft husly i Danmark, men som nu uden problemer kan vende hjem.

Det har flere EU-lande efterhånden erkendt. Østrig og Italien var først med erkendelsen, men selv i Tyskland er man efterhånden nået frem til, at Syriens fremtid kommer til at inkludere den syriske præsident.

Som den tyske udviklingsminister, Gerd Müller, konstaterede efter en konference om Syrien i Bruxelles den 14. marts:

”Millioner af flygtninge vil gerne hjem til Syrien. Skal det ske, må det internationale samfund søge en aftale med Assad, så der er sikkerhed for de tilbagesendte.”

Det nytter ikke noget, at Danmark kommer halsende ind i virkelighedens verden som nogle af de sidste i den erkendelse.

Hvis Danmark skal have en mulighed for at få tilbagesendt de tusindvis af syrere, der befinder sig i Danmark, handler det om straks igen at anerkende det syriske regime og gå i realitetsforhandlinger med de syriske myndigheder om vilkårene for hjemsendelse af deres statsborgere.

Regeringen og Socialdemokratiet kan gentage fra nu af og til juleaften, at Syriens præsident er en bandit, men vi taler jo med masser af banditter rundtomkring i verden.

Om få uger ankommer et sæt pandaer til København Zoo som tak for Danmarks tætte relationer til Kina og præsident Xi, der har strammet tøjlerne om sin befolkning mærkbart i de seneste år.

Danmark taler også med Nordkorea, Cuba, Iran og andre slyngelstater, så hvorfor ikke Bashar al-Assad, hvor vi har en klokkeklar interesse i at genoptage dialogen?

Det er stik i strid med Danmarks nationale interesser at holde den idealistiske fane højt i stedet for genoptage dialogen med Assad.

Kenneth Kristensen Berth er medlem af Folketinget og EU-ordfører for Dansk Folkeparti.