Prøv avisen

Miljøbevidstheden hos de unge har lidt endnu et kæmpe nederlag

”Klima- og miljøbevidstheden hos de unge har lidt endnu et kæmpe nederlag”, skriver en debattør efter at have set de efterladte mængder af usorteret plastic, PVC og metal, da årets Roskilde Festival sluttede i weekenden. – Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hans Otto Kristensen Rugvænget 204, Kokkedal

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Så har vi endnu engang oplevet resultatet af en Roskilde Festival. Mere vold og flere voldtægter end hidtil, hvilket er en trist udvikling.

Men det allermest triste var det syn, man på både DR og TV 2 kunne se, nemlig at tonsvis af affald igen er efterladt totalt usorteret, indeholdende metaller, plastic, PVC-madrasser og telte i et stort sammenfiltret rod. Det, som vi netop i en overstået valgkamp har fået at vide skal undgås fremover.

Flere af de mest naive politikere hævdede under valgkampen, at ungdommen virkelig vil gå foran med ikonet Greta Thunberg i spidsen. Alle disse naive forventninger er netop med Roskilde Festivals nedslående resultat trådt totalt under fode. Man spørger sig selv, om de unge festivals gæster slet ikke har fattet, hvilken negativ vej det går for vores miljø, som Greta Thunberg forventeligt vil have sagt det.

Hun har talt for mange døve øren, og klima- og miljøbevidstheden hos de unge har lidt endnu et kæmpe nederlag. Det skyldes nok, at de skal hurtigt hjem for at pakke deres bagage til en eller anden rejse til et eksotisk fjernt rejsemål ude i den store verden, hvor de kan rede menneskeheden fra miljømæssig undergang.

Læserbrevet er skrevet af Hans Otto Kristensen Rugvænget 204, Kokkedal