Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Læserbrev

Læser: Rovdyrene skal ud af Zoologisk Have

Uanset hvordan man vender og drejer det, er det dyremishandling at spærre en flok løver inde på nogle få hundrede kvadratmeter, skriver læser. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

George Fogh, Liljevej, Holme-Olstrup

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Endemålet er en verden uden dyremishandlingsanstalter forklædt som zoologiske haver, skriver læser

Få rovdyrene ud af Zoologisk Have

Dyrene i Zoologisk Have i København lever som i et paradis. Det gav Marina Hauge indtryk af i et læserbrev den 15. juli, hvor hun efter en tur med et barnebarn hyldede haven.

Marina Hauge mindedes de skrækkelige forhold, man bød dyrene, da hun – ligesom jeg – var barn og ung for omkring 60 år siden og jævnligt gik i Zoologisk Have. Det er da også rigtigt, at de værste rædselskabinetter er forsvundet for eksempel den stinkende bygning med små rovdyr, ræv, ulv, los og så videre, der levede i bittesmå bure i lag, og flodhestene har da nu langt mere plads, end dengang Maren og Rasmus levede i et forstørret badekar og producerede stribevis af unger. Men skindet bedrager.

Uanset hvordan man vender og drejer det, er det dyremishandling at spærre en flok løver inde på nogle få hundrede kvadratmeter omgivet af en tilpas bred voldgrav. Det samme med tigrene. Leoparderne lever i et ægte bur, så vidt jeg husker, men med grønne tremmer. Og de stakkels isbjørne, der lever i en forstørret pøl, mens ulvene trasker rundt i en lille indhegning. Udover at ingen af disse dyr har plads nok til at løbe for fuld hammer, så får de på ingen måde udlevet deres rovinstinkt.

Derfor: Alle rovdyr fra isbjørne til søløver skal ud af zoo. I den forbindelse skal alle de fugle, der ikke har plads til at flyve, også sættes fri. Og når det er sket, kommer turen til de store græsædere, elefanter, moskusokser og næsehorn. Endemålet er en verden uden dyremishandlingsanstalter forklædt som zoologiske haver.

Læserbrevet er skrevet af George Fogh, Liljevej, Holme-Olstrup