Prøv avisen
Debat

Forfølgelse af kristne er reelt et folkemord. Hvorfor reagerer Danmark og Europa ikke?

Som et tydeligt tegn på tragedien står her 112 tomme borde med pigenavne på skiltene i byen Chibok i Nigeria. Det er de 112 piger, som efter næsten seks år stadig er i terrorbevægelsen Boko Harams varetægt. Boko Haram bortførte den 14. april 2014 i alt 276 skolepiger, som på det tidspunkt var mellem 12 og 17 år. Nogle af dem slap væk under bortførelsen, og senere er yderligere 107 piger undsluppet eller frigivet. Hvert år mindes forældre og ledere de savnede piger. – Foto: Kola S

Martin Henriksen (DF), tidligere medlem af Folketinget og medlem af Dansk Folkepartis hovedbestyrelse

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Jeg synes, at Danmark skal udarbejde en politisk målsætning om at beskytte kristendommen globalt og i sit kerneland, skriver Martin Henriksen (DF)

MEGET TYDER PÅ, at der er et regulært folkemord i gang i dele af Afrika og Mellemøsten, et folkemord på kristne.

Men der er tæt på total radiotavshed fra den danske regering og fra store internationale organisationer. Det handler kun om muslimske migranter, der fortsat vælter ind i Europa. Og ja, det er sikkert hårdt sagt, men selv de mest politisk korrekte politikere og meningsdannere må kunne se, at min påstand ikke er grebet ud af den blå luft.

Sagen er den, at der findes eksempler på, at kristne halshugges, mens Danmark og Vesten sover videre. Der føres visse steder en udryddelseskrig mod oldgamle kristne samfund. Hvorfor råber vi ikke op? Er vi ikke længere kristne, der føler et medansvar for vores trosfæller, uanset hvor de befinder sig i verden?

JEG FØLER MED DEM, og jeg mener, at vi skal reagere på den reelle og konstante trussel mod kristendommen og kristne i Afrika og Mellemøsten.

Det katolske netmedie Crux skriver blandt andet, at præste

n Francis Arinse har bekræftet, at en kvinde ved navn Martha Bulus på vej til sit eget bryllup sammen med en større gruppe kristne blev halshugget i julen 2019 ved Gwoza i Nigeria. Ja, du læste rigtigt: halshugget! Det fremgår også af artiklen, at det formentlig er den muslimske gruppe Boko Haram, der står bag.

I begyndelsen af 2019 rapporterede et medie ved navn Agenzia Fides om noget, der vel mest minder om en massegrav med over 30 dræbte kristne etiopiere i Afrika. Det var tilsyneladende Islamisk Stat, der stod bag.

Så er der en personlig historie om pigen Leah Sharibu, som i over to år har været taget til fange af Boko Haram, fordi hun nægter at frasige sig sin kristne tro og konvertere til islam. Det rapporterer et medie ved navn Tempi. Hun er blot én ud af mange.

Nigerianske kristne ledere har flere gange protesteret imod tilfangetagelse af unge kristne piger, som tvinges til at konvertere til islam og herefter blive bortgift mod deres vilje. Det skriver The Christian Post om.

Det samme medie har tidligere berettet, at over 900 kirker i det nordlige Nigeria er blevet ødelagt. 900 kirker!

EURONEWS.COM SKREV for flere år siden om ekstreme muslimer, der gik rundt i Mosul og med spraymaling og arabiske bogstaver markerede de kristnes ejendomme. De kristne skulle tvangskonverteres til islam. Langt størstedelen af de kristne flygtede.

Jeg kender ikke alle disse medier, men de fortæller uafhængigt af hinanden den samme grundlæggende historie. Jeg tager altså i forhold til de enkelte historier det forbehold, at jeg ikke indgående kender alle disse medier. Noget af det har jeg selv fundet frem til, og noget er blevet sendt til mig. Der tegner sig ikke desto mindre et klart billede. Et billede, der også en gang imellem bliver bekræftet af andre etablerede danske og internationale medier.

Spørgsmålet er, om det egentlig ikke ville være korrekt at omtale fænomenet som folkemord på kristne og etnisk udrensning af kristne. Ud fra det, jeg kan læse mig til det, så må svaret være ja. Der bliver begået folkemord mod kristne. Og det siger jeg, selvom jeg egentlig ikke bryder mig om at bruge ordet folkemord. Men reelt så er kristne mindretal verdens mest forfulgte.

Hvorfor reagerer verden ikke? Hvorfor er Danmark og Europa tavse og ligeglade? Det store spørgsmål er vel, om de politiske ledere i Danmark, i Europa og i Vesten er blevet så grundlæggende ligegyldige og ligeglade med det, der ligger bag deres egne samfundsværdier, om de i ekstrem grad er blevet åndeligt frakoblet kristendommen, egne fortællinger og egen historie og derved har mistet al tro og selvtillid til at arbejde og kæmpe for det, der er os.

Lige nu vil jeg tillade mig at mene, at det står ret skidt til. Den gode nyhed er naturligvis, at det næsten kun kan gå fremad, men det kræver ny indsigt, en ny politisk indsats og en fast vilje, som ganske enkelt ikke er at finde hos Danmarks, Europas og Vestens politiske lederskab i dag. Sådan har det desværre været i lang tid.

Jeg synes, at Danmark skal udarbejde en politisk målsætning om at beskytte kristendommen globalt og i sit kerneland.

Martin Henriksen er tidligere medlem af Folketinget og medlem af Dansk Folkepartis hovedbestyrelse.