Klimakampen handler om næstekærlighed. Hvor er folkekirken?

Jeg kan undre mig over, at klimaet ikke fylder mere i den danske folkekirke. Der kunne blive sat krav om, at kirkebilen kørte på el, eller man kunne fravælge at servere oksekød til arrangementer i kirken, skriver ungdomspolitiker

Klimakampen handler om næstekærlighed. Hvor er folkekirken?
Foto: Privatfoto.

Hvorfår går vi unge mennesker så meget op i klima? Det er et spørgsmål, jeg ofte stiller mig selv, når jeg endnu en gang tager cyklen og dropper bøffen.

For mig er svaret, at jeg gerne vil hjælpe de fremtidige generationer og folk i andre lande, som ellers vil lide under klimaforandringerne. Man kan vel sige, at jeg gerne vil hjælpe min næste. For hvad større gave og mere nødvendig hjælp kan man give end en beboelig jordklode.

Derfor kan jeg undre mig over, at klimaet ikke fylder mere i den danske folkekirke. Der kunne blive sat krav om, at kirkebilen kørte på el, eller man kunne fravælge at servere oksekød til arrangementer i kirken.

Folkekirken har gennem historien ofte været med til at bidrage til et bedre samfund gennem almisse til aktuelle problemer som forældreløshed og hungersnød.

Et af de største problemer i dag er klima, så hjælp os unge med at få en beboelig klode – også om 50 år.

Nadia Gullestrup er klima- og miljøordfører i Radikal Ungdom.