Prøv avisen

Marcus Knuth: Det er den rigtige beslutning at lade ”Den danske sang” blive i Højskolesangbogen

”Den danske sang” er en del af den danske kulturarv, og det skal krænkelseskulturen ikke ændre på, skriver Marcus Knuth fra Det Konservative Folkeparti. – Foto: Leif Tuxen.

Marcus Knuth

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

”Den danske sang” er en del af den danske kulturarv, og det skal krænkelseskulturen ikke ændre på, skriver Marcus Knuth

Der skal lyde ros til Højskolesangbogsudvalget for dets beslutning om at lade ”Den danske sang er en ung, blond pige” beholde sin prominente plads på Højskolesangbogens omslag og lade den vedblive med at være en del af den højtelskede Højskolesangbog.

I 2018 blev en udenlandsk CBS-forsker åbenbart fornærmet og krænket over, at ”Den danske sang” blev sunget på et morgenmøde på vedkommendes universitet. Hold da op.

”Den danske sang” er en del af den danske kulturarv, og det skal krænkelseskulturen ikke ændre på.

Den drøftelse tog Højskolesangbogsudvalget så op, og det har nu besluttet, at sangen ikke skal slettes fra Højskolesangbogen, og den får lov at forblive på omslaget. Og heldigvis for det – det er jeg oprigtigt glad for. For vi skal virkelig ikke bøje os for den ødelæggende krænkelseskultur og stigende stigmatisering af gode danske sunde værdier og den besynderlige udvikling af identitetspolitikken.

Så tak igen til udvalget for at værne om dansk kultur, men noget nager alligevel i mit hjerte.

Højskoleudvalget har ikke ville ønske at redegøre for, hvor ”Den danske sang” fremover kan findes i Højskolesangbogen.

Jeg mener så afgjort, at den fortsat hører hjemme under ”Sprog og Ånd”, hvor den aktuelt befinder sig. Og sådan skal det fortsat være. For helt ærligt, flytter man den til eksempelvis ”Historie”, har man jo netop alligevel bøjet sig for krænkelsesparatheden i vores samfund. ”Den danske sang” forbliver aktuel kultur og ikke ”Historie”.

Jeg sang den selv til alsang i Folketinget, da debatten kørte, for vi må ikke bøje under for presset fra de krænkelsesparate, der forsøger at udhule vores gode, danske kultur.

Marcus Knuth er medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti.