Prøv avisen
Debat

Martin Henriksen til Mohamad: Du er mere end velkommen til at konvertere til kristendommen

Jeg mener ikke, at der skal være et lovkrav om, at alle, der kommer til Danmark, skal melde sig i den danske folkekirke, men det ville da bestemt være rigtig godt, hvis endnu flere med muslimsk baggrund valgte at konvertere til kristendommen, også Mohamad Abd Almonam. Foto: Erik Kempf

Martin Henriksen

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Danmark er og bliver et kristent land, og det er klart, at man som muslim vil have nemmere ved at blive en del af Danmark, hvis man ikke klamrer sig til de dele af islam, der er svært forenelige med danske normer og værdier, skriver Dansk Folkepartis Martin Henriksen

Mohamad Abd Almonam spørger i et indlæg her i avisen den 11. marts, om muslimer skal konvertere til kristendommen for at blive accepteret i Danmark. Jeg mener ikke, at der skal være et lovkrav om, at alle, der kommer til Danmark, skal melde sig i den danske folkekirke, men det ville da bestemt være rigtig godt, hvis endnu flere med muslimsk baggrund valgte at konvertere til kristendommen.

Uanset hvilken baggrund man i øvrigt har, så mener jeg, at forudsætningen for at blive en del af det danske fællesskab i høj grad beror på viljen til at sætte sig ind i den kulturarv, som Danmark er rundet af. Men det er ikke nok at sætte sig ind i vores kultur. Man skal også gøre dansk kultur til sin egen kultur. Naturligvis skal man det. Og det ved jeg, at der er personer med muslimsk baggrund, som gør. Ros til dem. Lad os få mere af det.

Danmark er og bliver et kristent land, og det er klart, at man som muslim vil have nemmere ved at blive en del af Danmark, hvis man ikke klamrer sig til de dele af islam, der er svært forenelige med danske normer og værdier. Her tænker jeg blandt andet på sharia. På den massive sociale og religiøse kontrol, som findes i alt for mange muslimske miljøer. På de kvindeundertrykkende regler, der blandt andet forbyder muslimske kvinder at gifte sig med danske mænd. Og ikke mindst på tørklædet, der symboliserer et kvinde- og menneskesyn, der er uforeneligt med et dansk værdigrundlag. Antallet af muslimer i Danmark spiller selvsagt også en rolle i forhold til sammenhængskraften.

Men jeg ønsker som sagt ikke at stille lovkrav om, at man som muslim i Danmark absolut skal konvertere til kristendommen, men samtidig er der imidlertid ingen tvivl om, at man med et kristent udgangspunkt nemmere og hurtigere kan komme tættere på kernen af dansk kultur.

Som kristen glæder jeg mig i øvrigt altid over, når der er nogen, som oprigtigt ønsker at konvertere til kristendommen. Naturligvis gør jeg det.

Martin Henriksen er udlændinge- og værdiordfører for Dansk Folkeparti.