Michael Jackson er forsvarsløs: Siden hvornår er vi begyndt at angribe folk, der er døde?

Jeg har fuld respekt for, at man tør stille sig op og fortælle om sine ubehagelige oplevelser. Det, jeg ikke forstår, er, at man angriber en mand, der ikke kan forsvare sig, skriver retsordfører i Konservativ Ungdom

Jeg savner virkelig en vinkel i debatten om Michael Jackson, hvor man diskuterer, om det er okay at beskylde døde mennesker for noget, skriver retsordfører i Konservativ Ungdom.
Jeg savner virkelig en vinkel i debatten om Michael Jackson, hvor man diskuterer, om det er okay at beskylde døde mennesker for noget, skriver retsordfører i Konservativ Ungdom. Foto: Leonhard Foeger/AP/Ritzau Scanpix.

I de seneste år har der kørt en MeToo-kampagne. En kampagne, der har sat vores hjerne i gang og fået os alle til at reflektere over vores væremåde samt vores måde at tale om og til det modsatte køn eller minoriteter.

Meget godt har fulgt med kampagnen, det kan ingen af os benægte. Vi har fået belyst områder i kendisverdenen, vi ikke vidste fandt sted.

Nu er MeToo havnet et sted, hvor jeg er nødt til at hoppe af. Vi er nået til et sted, hvor min etik og moral ikke længere kan følge med.

Den afdøde ”King of Pop”, Michael Jackson, er nu blevet sat under kraftig kritik. Anklagerne vedrørende Michael Jackson sprang i luften, da to mænd i dokumentarfilmen ”Leaving Neverland” blev sendt. Her fortæller de to mænd, hvordan den nu afdøde sanger måske/måske ikke overtrådte deres grænser og forsøgte at dyrke sex med dem mod deres vilje.

Jeg har fuld respekt for, at man tør stille sig op og fortælle om sine ubehagelige oplevelser. Det, jeg ikke forstår, er, at man har taget MeToo hen et sted, hvor alle medier, personer og folk, der har en mening, angriber en mand, der ikke kan forsvare sig. Siden hvornår er vi begyndt at angribe folk, der er døde?

Jeg savner virkelig en vinkel i debatten om Michael Jackson, hvor man diskuterer, om det er okay at beskylde døde mennesker for noget.

Det er ikke første gang, at Michael Jackson er under beskyldning for pædofili. Hvorvidt Michael Jackson har begået overgreb eller ej, skal jeg ikke kunne udtale mig om.

Han er blevet frikendt tidligere og som et retsdemokratisk-sindet menneske mener jeg, at dommen skal stå ved magt – også selvom den såkaldte folkestemning mener noget andet.

Det er vigtigt, at vi kan diskutere overgreb og seksuelle krænkelser, og vi skal kunne tale åbent om dette. Men det er endnu vigtigere at huske vores etik og moral, når det omhandler døde mennesker. Hvordan kan en radiostation, en tv-station eller et storcenter vælge at boykotte en person, der ikke kan forsvare sig selv?

Sebastian Joubert S. Kaimson er retsordfører i Konservativ Ungdom og bestyrelsesmedlem i Konservativ Ungdom i Storaarhus.