Prøv avisen
Debat

Martin Henriksen: Nej, Peter Møller, hudfarve betyder (stadigvæk) ikke noget for danskheden

DR's fodboldekspert, Peter Møller, og udlændingeordfører for Dansk Folkeparti, Martin Henriksen. Foto: Jonas Svenningsen, DR Presse og Mads Joakim Rimer Rasmussen, Ritzau Scanpix

Jeg er efterhånden træt af, at venstrefløjen opbygger et fejlagtigt skræmmebillede af Dansk Folkeparti. Særligt når det kommer fra journalister og eksperter, der er betalt af public service-midler, skriver Martin Henriksen (DF) efter et opslag på Instagram af DR's fodboldekspert Peter Møller

Gang på gang skal Dansk Folkeparti stå på mål for venstrefløjens falske beskyldninger om, at vi knytter hudfarve sammen med danskhed. Senest kom det til udtryk på de sociale medier, hvor DR’s fodboldekspert, Peter Møller, luftede sine fordomme mod Dansk Folkeparti. Jeg vil gerne understrege endnu en gang, at jeg er 100 procent ligeglad med hudfarve. Det har ingen betydning for, hvorvidt man er dansker eller ej.

Det, der derimod betyder noget, er, hvor ens loyalitet ligger, og hvilken kultur, værdisæt og traditioner man har. Jeg er efterhånden træt af, at venstrefløjen opbygger et fejlagtigt skræmmebillede af Dansk Folkeparti. Særligt når det kommer fra journalister og eksperter, der er betalt af public service-midler.

Det er helt absurd, at journalister kontakter os, landets største borgerlige parti, for at spørge, om det nu kan være rigtigt, at vi ikke går op i hudfarve. Slap nu af med alle de fordomme og lyt til, hvad vi siger. Den danske kulturkamp handler om kultur og traditioner.

Til sidst vil jeg blot opfordre Peter Møller til at koncentrere sig lidt mere om fodbold, og så vil jeg ønske al mulig held og lykke til vores danske landshold. Hvis Dansk Folkepartis modstandere lover at holde den politiske debat adskilt fra Danmarks deltagelse i fodbold-VM, så lover jeg at gøre det samme. Jeg vil så blot tillade mig at ønske det bedste for Danmark til de kommende landskampe.

Lad os nu bare nyde VM og så ellers bakke op om landsholdet.

Martin Henriksen er medlem af Folketinget og udlændingeordfører for Dansk Folkeparti

Et opslag delt af Peter Møller (@moller_peter) den