Prøv avisen

Pensionist: Vådservietter til vask af kroppen er en smart løsning

Foto: Iris/Ritzau Scanpix

"Jeg fik udleveret vådservietter til vask af kroppen og syntes, det var en smart løsning. Vådservietterne både vasker og plejer huden," skriver pensioneret bedriftsergoterapeut

På grund af fald med brækket hofte og efterfølgende operation for tre måneder siden, har jeg oplevet ikke at kunne klare mig selv med hensyn til almindelige daglige opgaver som at tage tøj på, købe ind og herunder også at tage bad.

Jeg fik udleveret vådservietter til vask af kroppen og syntes, det var en smart løsning. Vådservietterne både vasker og plejer huden.

En gang om ugen et brusebad med assistance af hjemmehjælperen.

Nu ser jeg i mandagens avis at en tidligere præst Ruth Skovsborg finder, at brug af vådserviet er ”voksenmobning”.

Ruth Skovsborg er meget forarget over dette tiltag og knytter det i øvrigt kun til en besparelse. Jeg ser det også som et tiltag i forhold til mangel på plejepersonale/hjemmehjælpere. Det er nødvendigt at tænke i alternative løsninger.

Jeg undrer mig også over Kristeligt Dagblad, hvem der som ansvarlig redaktør kan slå brug af vådserviet så voldsomt og følelsesladet op.

Forurettelse trives fint i forvejen.

Mit fald, der gjorde mig hjælpeløs, har bragt mig indsigt i en hel verden af kommunal hjælp med mange forskellige instanser og hjælpere og min overordnede følelse er, at vi bor i et godt land.

Der bliver taget hånd om os.

Henriette Chartier Lund er pensioneret bedriftsergoterapeut bosiddende på Østerbro i København