Sigmund er udsat for voksenmobning: LGBT-miljøet er intolerant over for alle til højre for den yderste venstrefløj

Sigmund Trondheim, som sidste år deltog i X Factor og for nyligt vandt tredjepladsen i Melodi Grand Prix, er blevet sendt i skammekrogen af LGBT-miljøet, fordi han udtrykker holdninger, de fleste danskere er enige i eller kan diskutere over en kop kaffe, skriver sognepræst Merete Bøye. Her ses Sigmund Trondheim ved generalprøven til Melodi Grand Prix. –
Sigmund Trondheim, som sidste år deltog i X Factor og for nyligt vandt tredjepladsen i Melodi Grand Prix, er blevet sendt i skammekrogen af LGBT-miljøet, fordi han udtrykker holdninger, de fleste danskere er enige i eller kan diskutere over en kop kaffe, skriver sognepræst Merete Bøye. Her ses Sigmund Trondheim ved generalprøven til Melodi Grand Prix. – Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Dansk Melodi Grand Prix er en af de få til- bageværende tv-begivenheder, der ”samler hele Danmark”.

I år var den mest bemærkelsesværdige deltager den 23-årige Sigmund fra Sørvad. I det futuristiske sceneshow så han ud, som om han var på vej til intergalaktisk Pride Parade i universets festligste rumskib. Men under den flamboyante, lidt overlæssede performance fornemmede man samtidig en selvdisciplin og et voldsomt personligt drive, der var uforligneligt, og som kontrasterede den afslappede stemning i Leonoras vindersang.

Ingen havde set ham komme, han var seedet til at ligge blandt de sidste, men Sigmund snød bookmakerne og strøg lige ind på en sikker tredjeplads. Efter festen udtalte han til Ekstra Bladet: ”Til bookmakerene og pressen, der ikke troede på mig, kan jeg bare sige: ’Fuck jer.’ Det er så fedt, at jeg nu har bevist, at jeg kan, og at hele Danmark elsker mig. De fik ikke ret. Man skal ikke tro på, hvad de siger, for det er noget værre pis.”

Nu elsker hele Danmark ikke længere Sigmund, for han har nemlig sagt noget forbudt. I en Instagram-video reagerede han forarget på en indvandrer, der beklagede sig over forholdene i Danmark. En twitter-bruger delte videoen, og så brød helvede løs. Danish Rainbow Awards, der åbenbart er en slags ældsteråd for LGBT-stammen, har nu udstødt den kætterske Sigmund, der ellers var nomineret til en pris for ”årets LGBT-person”. For, som presseansvarlig Niels Holm udtaler til BT: ”De holdninger, han giver udtryk for, harmonerer på ingen måde med Danish Rainbow Awards’ værdier, og derfor kan vi ikke fastholde hans nominering til en AXGIL-award eller lade ham optræde ved showet.”

Artiklen fortsætter under annoncen

Rainbow Awards uddeles af Rainbow Business Danmark. På deres website skriver de: ”I Rainbow Business Denmark synes vi, at vi er heldige, at vi bor i Danmark. Danmark er et frit land… Vi har friheden til at ytre vores mening… Desværre er det meget få lande i verden, hvor friheden er så stor. Vi vil i Rainbow Business Denmark derfor gerne være med til at værne om disse værdier og LGBT-frihed specielt.”

Hvis Rainbow Business Danmark virkelig står for disse værdier, så burde de tage imod Sigmund med kyshånd. Han er den perfekte poster boy for tolerance og mangfoldighed, for han passer ikke ned i en kasse, men er helt sig selv.

Budskabet i Sigmunds Grand Prix-sang er det samme som i mange andre popsange: Tag mig, som jeg er. Jeg laver ikke om på mig selv for jeres skyld. At synge sådan en sang er ukontroversielt. Rent faktisk at efterleve dens budskab er ikke, for det er åbenbart en uskreven regel, at tolerancen i LGBT-miljøet ophører der, hvor man udtrykker politiske holdninger, der ligger til højre for den yderste venstrefløj.

For hvad er det egentlig, hele Danmarks Sigmund siger i den famøse instagram-video? Agiterer han for Endlösung for muslimer? Siger han, den ”hvide race” er bedre end andre? Vil han sende alle indvandrere ud af landet?

Nej, han siger egentlig kun tre ting. For det første synes han, at den konkrete indvandrer, hvis udtalelser han kommenterer, brokker sig for meget over de gode kår, som indvandrere faktisk har i Danmark set i forhold dels til indvandreres kår mange andre steder, dels til Sigmunds egne kår. For det andet er han træt af folk, der slår homoseksuelle mennesker ned på gaden, og for det tredje synes han, at indvandrere på Nørrebro under ét betragtet larmer for meget i bussen.

Ud fra disse udtalelser kan man placere ham et sted mellem Socialdemokratiet og De Konservative. De ting, han ytrer, er udsagn, som de allerfleste danskere enten er enige i eller uproblematisk kan gå i diskussion omkring over en kop kaffe.

Hvad så, hvis denne unge kunstner har en holdning til indvandrerpolitik, der afviger fra den ”åbne grænser”-politik, der lader til at være fremherskende i det kreative LGBT-miljø. Skulle de ikke forestille at være tolerante og imødekommende? Kan de virkelig ikke rumme en person, der er lidt anderledes? Men nej, Sigmund må over at stå i skammekrogen sammen med Jim Lyngvild.

Sigmund blev 23 år, inden han fandt ud af, at regnbuemiljøet i København er cirka lige så intolerant over for en snusfornuftig Sørvad-knægt, som skolebørnene i Sørvad var intolerante over for en flamboyant LGBT-person. Han har nu lært, hvad ”hykleri” betyder.

Det er ærgerligt, at han har ladet sig kue til at sige undskyld for sin video. Hans fine sang handler jo om, at det vigtigste i verden er at være tro mod sig selv. Det er han allerede i gang med at aflære, takket være den voksenmobning, som folkene bag Rainbow Awards har udsat ham for.

Er Sigmund racist? Det tyder intet på. Han er tværtimod noget virkelig sjældent og smukt, nemlig en person, der ærligt går ind for sand mangfoldighed.

Så kære Sigmund: ret ryggen. Tro på dig selv. Til Rainbow Awards og hele det snerpede LGBT-etablissement, der ikke har plads til en som dig, skal du bare sige, som du sagde til de bookmakere, der undervurderede dig:

”Fuck jer. I har ikke ret. Man skal ikke tro på, hvad I siger, for det er noget værre pis.”

Merete Bøye er sognepræst i Viborg Domkirke samt Tjele og Nr. Vinge.