Sognepræst: Den tyske kirke er blevet venstrepopulistisk

Nu er det ikke samfundet, men kirken, der er socialistisk. Det er kirken, der sætter dig stolen for døren, hvis du ikke retter ind efter de socialistiske multikulti-paroler, skriver sognepræst

Et stort banner med teksten ”Rechts-populismus schadet der Seele” (på dansk: højrepopulisme skader sjælen) hænger på Helligkors Kirke på Blücherplatz i centrum af Berlin. – Privatfoto.
Et stort banner med teksten ”Rechts-populismus schadet der Seele” (på dansk: højrepopulisme skader sjælen) hænger på Helligkors Kirke på Blücherplatz i centrum af Berlin. – Privatfoto.

”RECHTSPOPULISMUS schadet der Seele” (på dansk: højrepopulisme skader sjælen) står der på et banner, der vajer fra en såkaldt evangelisk kirke i Berlin. Herinde er de nemlig inkluderende og tolerante, så deres dør er åben for alle i hele verden, men kun hvis du ikke har stemt på AfD, Alternativ for Tyskland, dit dumme svin!

Der er ikke meget tilbage af Anden Verdenskrigs bekendelseskirke her.

I DDR-tiden var kirken et helle. Her var der et fællesskab, der ikke var konstitueret af forstilt opbakning til det kommunistiske regime. Her var man sammen om Kristus, og det fællesskab nivellerede medlemmernes indbyrdes uenigheder.

Nu er det ikke samfundet, men kirken, der er socialistisk. Det er kirken, der sætter dig stolen for døren, hvis du ikke retter ind efter de socialistiske multikulti-paroler, som tilmed har fået et vist præg af ”fromsethed” ved at blive præget med kirkens stempel.

Man har det rigtig godt i sin fornærede first world -mave over, at man er med i ”kirke for asyl” eller går og laver hattedamearbejde for alle verdens muslimske migranter. Uh, så god man er. Næsten bedre end Jesus, faktisk, for han sagde også så mange voldelige ting, lige så mange voldelige ting som Muhammed, som faktisk også sagde mange gode ting og faktisk var en fredens discipel, når blot man forstår ham ret.

Et stort banner med teksten ”Rechtspopilismus schadet der Seele” (på dansk: højrepopulisme skader sjælen) hænger på Helligkors Kirke på Blücherplatz i Berlin. – Privatfoto.
Et stort banner med teksten ”Rechtspopilismus schadet der Seele” (på dansk: højrepopulisme skader sjælen) hænger på Helligkors Kirke på Blücherplatz i Berlin. – Privatfoto.

Man knuselsker hver eneste ”brun” migrant, dog ikke så meget de kristne iblandt, thi de har det lidt for stramt med islam og kommer i deres egen tilbagestående, konservative, ”stærkt bekendelsestro” kirke, har man kendt mage, hvor er det da altmodisch. Den er for resten i vækst. Der kan man bare se.

Det hedder inklusivitet og mangfoldighed, og man er kærlig og varm og går ind for forsoning med hele den vide verden, bortset naturligvis fra de skimlede højrepopulister. Dem forsager man og alle deres gerninger og alt deres væsen.

C.S. LEWIS LADER I BOGEN ”Fra Helvedes blækhus” skrivebordsdjævelen Screwtape beskrive den teologi, som han ønsker udbredt i kirken: ”Det, vi ønsker, hvis folk partout vil være kristne, er at holde dem i den sindstilstand, jeg kalder ’kristendom og’. Du ved: kristendom og krisen, kristendom og ny psykologi, kristendom og troshelbredelse, kristendom og vegetarianisme. Hvis de skal være kristne, så lad dem i det mindste være kristne på en anderledes måde. Erstat selve troen med en eller anden modedille med en kristen farve. Arbejd på deres skræk for Det Vi Plejer.”

Det er ikke godt nok bare at være kristen, nej, man skal gøre en forskel i verden, og i dag hedder det kristendom og flygtninge. Og de skulle komme fra øst og vest og nord og syd og sidde til bords i multikulti-regnbue-klappeland. Velsignet være de, der kommer, i Muhammeds navn. Hosianna i det højeste. Og alle dem, der tog imod dem, gav vi ret til at kaldes Merkels, Muttis børn. Men vig bort fra os, alle I, som tænker falsk.

DE, DER IKKE GÅR IND FOR at åbne Tysklands og hele Europas grænser, er motiveret af ondskab og egoisme, derpå er man sikker. Det er højrepopulisme, og din evige sjæl er fordærvet, hvis du abonnerer på den slags beskidte tanker. Så kan det godt være, du selv tror, du er motiveret af retfærdighed og næstekærlighed.

Det kan godt være, du selv tror, du bare gerne vil bevare dit lands kultur og skikke (du synes nok, hvide mennesker er bedre end andre, hva’, din racist!?), sikre muslimske piger frie kår og beskytte dem mod shariadomstole og æresrelateret vold (det kunne akkurat lige så godt ske i en indremissionsk familie), værne kvinder mod gruppevoldtægter, hvor gerningsmændene går fri (hun ville jo selv) eller forhindre flere uprovokerede voldsepisoder i udsatte boligområder, i S-tog, på banegårde, i nattelivet.

Eller det kan være, du tror, du bare er harm over, hvad ”en gruppe unge” har gjort imod et dansk barn, senest niårige Marley fra Helsingør, der ikke havde gjort andet end at cykle hjem fra skole og nu desværre må gå med benet og sjælen i gips et godt stykke tid fremover.

Det kan godt være, du selv tror, at det er dig, der vil skærme de svage og børnene, og at kirkedamerne i Berlin er nogle privilegerede middelklassefruer, der er noget så ligeglade med den underklasse, der betaler prisen for deres kulturelle eksperimenter.

Men du tager fejl, for du er en højrepopulist, du er sjælsfordærvet, du er et skimlet stykke menneskeligt affald, du og Hitler er to alen af ét stykke.

Medlemmerne forlader den tyske kirke hurtigere end vand gennem en si. Det forsøger den at reparere på ved at være tydelig nok i sin kommunikation omkring, at sjælen frelses via international socialisme. Virker det? Tjah, måske. Det kan da hænde, at vejen til det fyldte kirkerum går via flere frelste politiske floskler sejlende ned ad kirkemurene. I så fald tillykke med det, men kristendom er det ikke. Det er kristendom og venstrepopulisme, og Screwtape griner af os i sit helvede.

Merete Bøye er sognepræst i Viborg Domkirke samt Tjele og Nrørre Vinge Kirker og redaktør af det teologiske tidsskrift Nyt Babel.