Prøv avisen
Debat

Forfattere: Ubegribeligt, at præst er sorgfuld over vielse af homoseksuelle

Det er ubegribeligt, at et menneske og præst, som glædes over sit eget barns kirkelige velsignelse, ikke vil velsigne homoseksuelle par, skriver journalisterne Anne Knudsen og Steen Valgreen-Voigt. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Anne Knudsen og Steen Valgreen-Voigt

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Med stor interesse kastede vi os over ”dagens portræt” om præsten Flemming Baatz Kristensen fra Sct. Pauls Kirke i Aarhus den 22. november.

Overskriften var ”De sidste ti år har været de bedste i mit liv”.

Flemming Baatz Kristensen fortæller, at årets allerbedste oplevelse for ham var, da han viede sin søn og svigerdatter, ”to modne mennesker, der elsker hinanden”. En dejlig og livsbekræftende fortælling.

Derfor var det mildest talt forbløffende, at han på spørgsmålet om, hvilken sorg og hvilket tab i livet han vil nævne i portrættet, svarer, at det sorgfulde for ham er, at der blev indført vielse af homoseksuelle i 2012, og at folkekirken ”dermed foregiver dem noget, som vi ikke kan give dem”.

Så det største for Flemming Baatz Kristensen og hans familie – folkekirkens velsignelse af kærligheden mellem to mennesker – gælder ikke, hvis man elsker en af samme køn. Det er en forkert kærlighed. Den vil han ikke velsigne.

Det er for os fuldstændig ubegribeligt, at et menneske og præst, som glædes over sit eget barns kirkelige velsignelse, kan forholde sig sådan til sine medmennesker: Den glæde, som vi har fået, skal ikke være dem forundt. Det kan vi ikke give ”dem”.

”Dem” er de mennesker, som er skabt sådan, at de forelsker sig i en af samme køn, og som kristne ønsker kirkens velsignelse af deres kærlighed.

Men det mener Flemming Baatz Kristensen ikke, at folkekirken skal give ”dem”. Det er da forbløffende.

Anne Knudsen er journalist og Steen Valgreen-Voigt er journalist. De er forfattere til bogen ”Du kom med alt det der var dig” om digteren Jens Rosendals liv og forfatterskab.