Prøv avisen
Debat

Psykolog: Flemming Møldrup har kun øje for sig selv

Flemming Møldrup glemmer fællesskabet, mener psykolog Anne Knudsen. Foto: Anders Rye Skjoldjensen/Politiken/Ritzau Scanpix

Anne Knudsen

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Det er jo sådan, at vi som udgangspunkt ser verden med vores egne øjne. Det må man sige er tilfældet for livsstilsekspert Flemming Møldrup: mig, mig og mig, skriver psykolog Anne Knudsen

Flemming Møldrup fortæller lørdag den 26. oktober i ”liv og meninger”, at han i sine ”træk stikket-perioder” har givet sig selv nogle leveregler, som blandt andet handler om at ”sige dit job op, hvis det gør dig ulykkelig”, eller ”forlade dit forhold, hvis du ikke bliver set”. Vi skal nemlig huske, at livet er det, vi lever lige nu, siger han.

Det er jo sådan, at vi som udgangspunkt ser verden med vores egne øjne. Det må man sige er tilfældet for Flemming Møldrup: mig, mig og mig.

Men mange mennesker ser heldigvis også verden med de andres og fællesskabets øjne. Det er vel det, som kaldes dannelse. Så kan verden komme til at se ud på en helt anden måde, end Flemming Møldrup ser den.

Vi kan se en verden, hvor vi er tæt forbundet med og afhængige af hinanden. Hvor vi ser ind i fremtiden og vurderes vores handlinger, blandt andet i lyset af denne. Hvor vi træffer vores beslutninger under hensyn til vores børn, partner og de fællesskaber, vi er en del af.

Vi kan få øje på et velfærdssamfund, hvor en masse mennesker hver dag står op, går på arbejde og sørger for, at vi har infrastruktur, skoler, institutioner og et sundhedsvæsen, som får det hele til at hænge sammen.

Mennesker, som føler sig forpligtede i forhold til andet end dem selv. Som ikke har mulighed for at ”trække stikket”, men søger for, at blandt andet Flemming Møldrups og hans families liv kan hænge sammen.

Flemming Møldrup ønsker at leve et liv, som gør ham glad.

Så er det jo ganske heldigt, at han lever i et land, hvor vi som en del af vores velfærdssamfund har kulturinstitutioner som Danmarks Radio, hvor Flemming Møldrup er så privilegeret, at han kan beskæftige sig med noget, ”hvor hjertet, smilet og engagementet følges ad” i de perioder, hvor han ikke ”trækker stikket”.

Anne Knudsen er psykolog og forfatter.