Kristendemokraterne: Frihedsrettighederne inkluderer retten til at mene, at der kun findes to køn

Kristendemokraterne er mindretallenes bedste ven. Vi mener det, når vi siger, at alle har unik værdi, og at intet menneske må forfølges. Men vi forbeholder os ret til at kritisere samfundsudviklingen uden at blive kaldt homofober, skriver byrådsmedlem for Kristendemokraterne Kristian Andersen og landsformand Stig Grenov

Det værste er, at selv civilsamfundet er begyndt at øve tankeforbud imod enhver, der nægter seksuelle mindretal alt det, de peger på, skriver byrådsmedlem og landsformand for Kristendemokraterne.
Det værste er, at selv civilsamfundet er begyndt at øve tankeforbud imod enhver, der nægter seksuelle mindretal alt det, de peger på, skriver byrådsmedlem og landsformand for Kristendemokraterne.

DET ER MODIGT og tiltrængt, at syv kirkelige samfund tager bladet fra munden. Ikke for at sparke nedad på andres ret til at leve, tro og mene. Men for at forsvare egen tanke og ytringsfrihed mod at blive udskammet af Danmarks statsminister.

Beskæmmende er det, at Lars Løkke Rasmussen (V) midt i en lovprisning af mangfoldighed ikke levner plads til dem, der tænker anderledes. Hos ham er der ”(…) rigeligt plads til alle”, bortset fra dem, der mener, køn er biologisk betinget.

Kristendemokraterne er mindretallenes bedste ven. Vi mener det, når vi siger, at alle har unik værdi, og at intet menneske må forfølges. Men vi forbeholder os ret til at kritisere samfundsudviklingen uden at blive kaldt homofober.

Borgerne skal mødes med respekt, også selvom deres holdning afviger i forhold til statsministerens. Der er ingen ”frihed, lighed og fællesskab”, når han

kalder ens menneskesyn ”forstokket”, bare fordi man ikke omfavner hans opfattelse af homoseksuelle ægteskaber, og at køn skulle være en social konstruktion. Fra at seksuelle mindretal kæmpede for rettigheden til at leve i fred, er vi i dag nået til, at alle andre underlægges de seksuelle mindretals fordringer.

Først vrider en kirkeminister fra Radikale Venstre armen om på civilsamfundet og kræver, at folkekirkens ægteskabssyn synkroniseres med den røde regerings hoved. Så udtaler Socialdemokratiets næstformand Mogens Jensen, at præster skal tvinges til at vie homoseksuelle. Alle skal totalt underkaste sig den rette hellige forståelse af ”mangfoldighed”.

VI MENER, at jura skal bygge på fakta og ikke følelser. Med to klik på computerens tastatur kan enhver borger imidlertid skifte juridisk køn. Ingen må forfølge mig for min tro, men borgere kan aldrig blive juridisk forpligtet på mit følelsesliv. Alligevel arbejder ligestillingsminister Eva Kjær Hansen (V) for, at også små børn kan skifte juridisk køn.

Det bliver rigtig interessant, når for eksempel drengen Per kræver at klæde om hos pigerne. For slet ikke at tale om, når hans forældre vil opfatte de øvrige drenges fnisen som mobning. Og den lærer, der nægter at underlægge flertallet mindretallets diktatur, bliver fyret.

Per findes. Han skal mødes som et ligeværdigt menneske. Men det er at stikke ham blår i øjnene at bilde ham ind, at verden skal indrette sig efter hans hoved. Og det er at lade flertallet i stikken, hvis vi som samfund ikke anerkender, at der er to køn. Heteroseksualitet er kommet for at blive, og det er helt naturligt.

Det værste er, at selv civilsamfundet er begyndt at øve tankeforbud imod enhver, der nægter seksuelle mindretal alt det, de peger på. Da en del af Rådhuspladsen i København således skulle omdøbes til Regnbuepladsen, udtalte en bankdirektør, at banken ikke var tjent med en adresse opkaldt efter et naturfænomen. Så blev han fyret. Og bestyrelsen skyndte sig at uddele gratis sodavand i alle regnbuens farver. Signalet til befolkningen var klar. Klap i, eller mist dit arbejde. Politikerne tav, for det var ”de rigtige” holdninger, der blev undertrykt.

Det tragikomiske er, at enhver politiker, der har læst Hans Kirks ”Fiskerne”, mener sig berettiget til at give sine fordomme om kirkens fordømmelse og snæversyn fuld gas. Og sjældent har vi haft så religiøse politikere som i dag. Som statsministeren prædiker de frihed, frisind og fællesskab, italesætter eget menneskesyn som det eneste anstændige, og viger ikke af vejen for at undertrykke alle andres. De indfører rituelle håndtryk, der skal sikre nye borgeres danskhed. Indfører regler for kvinders påklædning, fordi det angiveligt strider mod ”sædeligheden eller den offentlige orden” (Grundloven paragraf 57). Tænk, hvis de brugte samme paragraf til at forbyde Pride Parade?

Det er uforskammet ikke at give hånd. Burkaen er en fordummende klædedragt. Og det er en blandet fornøjelse at se mænd iført tangatrusser, sololie og fjerboa på ladet af en lastbil, mens de skråler ”I am gay”. Men Kristendemokraterne vil kæmpe for frihedsrettighederne. Det inkluderer retten til at mene, at der er to køn, og de er biologisk bestemt.

Kristian Andersen er byrådsmedlem og 2. viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune for Kristendemokraterne. Stig Grenov er landsformand for Kristendemokraterne.