5-årige Sophia brød gennem hegn for at møde paven

VIDEO: En lille pige forcerede et sikkerhedshegn og adskillige vagter og styrtede frem mod paven under hans besøg i Washington. Se pavens reaktion her

Sophia Cruz insisterede på at komme helt hen til paven. Hendes vellykkede forsøg på at gennembryde sikkerhedshegnet og pavens reaktion skabte jubel. Sophia afleverede et brev til paven og bad ham hjælpe immigranter i USA. Foto: Matailong Du
Sophia Cruz insisterede på at komme helt hen til paven. Hendes vellykkede forsøg på at gennembryde sikkerhedshegnet og pavens reaktion skabte jubel. Sophia afleverede et brev til paven og bad ham hjælpe immigranter i USA. Foto: Matailong Du. Foto: Matailong Du.

Sophia Cruz på fem år stod sammen med tusind af andre forventningsfulde mennesker langs Constitution Avenue i Washington. I timevis havde hun ventet hun på, at pave Frans skulle komme forbi lige det sted, hvor hun havde stillet sig. Hun havde noget helt særligt at give ham.

Da pavens hvide køretøj endelig viste sig på vejen, ville Sophia ikke nøjes med at se til fra den anden side af boulevarden. Hun tog sagen i egen hånd, brød igennem metalhegnet, der adskilte paven fra folkemængden, og løb ind på vejbanen for at komme helt tæt på den katolske kirkes overhoved.

Selvom sikkerhedsfolkene forsøgte at stoppe hende, nåede hun helt hen til pavens bil. Og pave Frans reagerede ved at vinke den lille pige hen til sig.

En sikkerhedsvagt løftede hende op til paven, som gav hende et kys og tog imod hendes omfavnelse og det brev med en bøn om hjælp, som hun nåede at give ham.

VIDEO: Se pavens møde med Sophia her


Sophia Cruz var kommet med sin far fra Los Angeles. Flere medier, heriblandt The Guardian, har skrevet, at pigen afleverede et brev til paven, hvori hun og hendes familie bad ham hjælpe immigranter i USA ved at sætte fokus på deres rettigheder.

Hendes møde med paven blev fanget på video og er gået verden rundt.

Hændelsen fandt sted, da paven var på vej hen for at holde sin første messe på amerikansk jord. Det foregik i USAs største romersk-katolske kirke, indviet til ære for Marias ubesmittede undfangelse (Basilica of the National Shrine of the Immaculate Conception) i Washington.

Pave Frans ankom til Washington onsdag og mødtes blandt andet med præsident Barack Obama i Det Hvide Hus i Washington. 

Under sit fem dage lange besøg i USA rejser paven efter sin tid i Washington til New York og herefter til Philadelphia.