Prøv avisen

Er begravelser noget, man må grine af? Danskere deler galgenhumor på Twitter

I en række tweets fortæller forskellige personer om begravelser, de har deltaget til, som langt fra gik som planlagt. Og hvad kommer der ud af det? Et lille smil. Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Vi trækker sjældent på smilebåndet, når vi fortæller om en begravelse. Men på det sociale medie Twitter har en række personer delt deres komiske oplevelser fra de ellers sørgelige stunder

"De fleste er udmærket til at glemme døden, skønt kun få kan glemme havet, når de står og sopper i vandkanten."

Forfatter, leksikograf og redaktør Mikal Rode, der blandt andre var ophavsmand til ATS-overskriften på Politiken, formåede med de ord at forklare, hvordan vi har en evne til at glemme, at vi selv og andre skal dø, på trods af at det er en uomtvistelig del af livet.

Vi fortrænger gerne, hvad der er ubehageligt - som begravelser og bisættelser for eksempel kan være. Men nogle gange står det endelige farvel til et menneske, man har haft nært, også lysende klart. Måske fordi afskeden udviklede sig til noget smukt - eller ligefrem sjovt?

På Twitter har forskellige mennesker den seneste uge delt deres oplevelser fra begravelser, som ikke gik helt som planlagt.

Se et udpluk herunder:

Rikke Wehner Hein, designer

Torben Quitzau, IT-konsulent

Trine Maria Ilsøe, retskorrespondent hos DR

Peter Huggler, jurist

Lis Montes de Oca

Bjarke Charlie, kommunikationschef for partiet Frie Grønne