Andet kapitel

Hittebarnet: Den svenske kvindeEn formiddag i 1997 blev et spædbarn fundet efterladt på et toilet på Ringsted Station. Trods massiv medieomtale ville ingen vedkende sig den lille pige, som på børnehjemmet Bakkehuset i Slagelse fik navnet SofieAf Nanna Schelde
28. august 2020

 

”Hittebarnet” er en artikelserie i fire kapitler. Dette er andet kapitel.
Har du ikke læst første kapitel, anbefaler vi, at du begynder med det: k.dk/ukendtpige
Kapitel 2: Den svenske kvindeI al hemmelighed og i ly for pressen blev en halvanden måned gammel pige båret ud fra institutionen Bakkehuset i Slagelse og placeret i en autostol i en ventende personbil.

Det var den 16. juli sommeren 1997. Bilen sejlede med Storebæltsfærgen, kørte via Odense og videre mod Nordjylland. I bilen sad kurator i Ringsted Kommune Birgitte Nielsen og hendes mand. Med sig havde de en dyrebar last. Sommerens mest omtalte baby, kaldet Sofie, som den 10. juni var blevet fundet på et toiletgulv på Ringsted Station.

Ved Odense Sygehus hentede de Gerd, ­Sofies faste pædagog på Bakkehuset, som netop var blevet mormor og derfor befandt sig der. Her blev Sofie skiftet og fik en flaske modermælkserstatning, inden turen gik videre mod det nordjyske.

I Nordjylland på en gulmalet gård ventede ægteparret Gitte og Erik, der ikke havde kunnet få børn sammen, og længe havde ønsket sig at adoptere...

 

Det koster ikke noget at læse resten af historien!


Du skal blot give os din email-adresse.Email-adresse:

Jeg bekræfter, at jeg vil gerne modtage et særtilbud fra Kristeligt Dagblad på brev, telefon eller e-mail.
Jeg bekræfter, at jeg vil gerne modtage en email, når der udkommer et nyt kapitel i serien.


Er du allerede abonnent?

Email-adresse: Adgangskode:Glemt adgangskode


Facebook
Twitter