Prøv avisen

Ti madopskrifter til efteråret

Naturen byder på et væld af gode sager her om efteråret såsom tranebær, græskar og kastanjer. Her kan du finde inspiration til, hvordan du kan udnytte nogle af herlighederne. Foto: Pollak, Katharine

Varme drikke, tunge retter og fyldige supper efteråret indbyder til mange gode madoplevelser. Find her inspiration fra listen over ti lækre efterårsretter fra Kristeligt Dagblads arkiv

Kristeligt Dagblad har samlet ti forslag til efterårets madlavning.

Gå listen igennem, og find inspiration til alt fra lune supper til tærter med frugt.

1.
Græskarhoveder titter for alvor frem i Danmark, nu hvor vi nærmer os Halloween. På dørtrin og i vinduer skinner uhyggelige og skræmmende gul-orange ansigter. Læs her, hvordan græskarhovederne også kan bruges i græskargratin, stegte græskarfritter og i en klassisk amerikansk græskarsuppe.

2.
Det er tiden for retter med indmad. Her kan du se, hvordan du kan lave lækre leverretter.

3.
Kristeligt Dagblad anbefaler fem hede drikke i en kold tid: Indisk chai, caffé mocha, varm krydret hvidvin, kakao med et pift og hyldeblomst med ingefær, der alle kan holde dig varm
Find opskrifterne her.

4.
Når kulden bider, kan en skoldhed karrysuppe give varmen indefra.

5.
Skal efterårsferien være tidspunktet, hvor der er tid til at bage dit eget surdejsbrød?
Se her, hvordan du kan gøre det.

6.
Præst og madskribent Poul Joachim Stender giver en opskrift på en ret, der varmer i kulden her.

7.
Bliv inspireret til efterårets tryllerier ved køkkenbordet, og find her opskrifter med hvidkål, rødbede og gulerod, der egner sig til efterårets solide salater.

8.
Supper er relative nemme at lave, og de kan fryses ned uden problemer. Det kan derfor spare tid og kræfter i køkkenet senere hen at tilberede en stor portion nu. Her finder du en af vinterens varme suppeopskrifter med rød peberfrugt og chili.

9.
Danmark kan spises. Læs her, hvordan du laver andebryst med brombærsauce og en brombær-æbletærte og på den måde udnytter naturens mange bær lige nu.

10.
Osso bucco sikrer til en overkommelig pris en velsmagende efterårsret. Opskriften er her.

Den klassiske, victorianske karrysuppe hedder mulligatawny og findes i et utal af variationer. Men også vintersæsonens fisk og grønsager smager godt i en suppe med et skud solvarm karry. Foto: Kåre Gade Foto: Kåre Gade.