Prøv avisen

Læserne skriver: Derfor elsker jeg min hjemby

Foto: Fxquadro - Fotolia

En klumme om at være forelsket i sin hjemby har vakt læsernes opmærksomhed på Facebook. Se, hvilke byer, læserne er begejstrede for

Fra København til Gudhjem og fra Helsingør til Aarhus. For mange af os kan en by betyde noget helt særligt. Det kan være byen, hvor vi voksede op, eller den by, hvor vi som voksne har valgt at slå os ned.

Journalist Helle Sahl Madsen beskriver i en klumme, bragt i Kristeligt Dagblad for nyligt, sit kærlighedsforhold til København. Og romancen, der er gået ind i sit 26. år, har fået flere læsere til også at sætte ord på og tilkendegive deres oplevelse af den by, de holder allermest af.

Klik her for at fortælle om din yndlingsby

Nedenunder kan du læse, hvordan et udpluk af læserne opfatter deres hjemby. Kommentarerne er hentet fra Kristeligt Dagblads Facebookside i uredigeret form. 
 
Carsten Bernhardt Thomsen:
”Jeg er fuldstændig forelsket i min hjemby Frederikshavn - det er her, jeg vil leve og dø. Turisterne og filmholdet bag Norskov er også meget glade for Frederikshavn - jeg skal være den første til at forstå det Humørikonet smile.”

Sven Munch-petersen:
”Jeg bor på Bornholm og selv om jeg elsker hele øen vil Gudhjem (hvor jeg er vokset op), altid have en speciel plads i mit hjerte, da jeg kender hver en sten og træ.”

Helle Gram Schønherr:
"Jeg er uhjælpelig forelsket i Århus."

Marianne Mørch:
”Sjovt at kunne genkende sig selv i artiklen. Min fascination af København startede i teenagealderen, hvor vi holdt vinterferie i en villa på Amager. Jeg drømte om at kunne sætte mig på cyklen og suse ind af Amagerbrogade! Hvem havde dengang troet at jeg kom til at bo 14 år i samme gade og nu på 22. år i København?”

Ilse Schnel Lauritzen:
"Jeg holder meget af at være i København hos familie - men for mig blev - og er - VEJLE min by, trods født og opvokset i det vestjyske. Jeg mærker det meget, når jeg har været væk - og cykler gennem byen : såååå hjemme igen." 

Monice Petersen:

”Vild med Helsingør min fødeby. Med kronborg hav og skov. Nyder at være ude men elsker at komme hjem til Helsingør.”

Ingrid Kallehauge Larsen:
"jeg er stadig forelsket i Fyn på 46. år." 

Lisbeth Rehde Christensen:
"Er mega stolt af min fødeby Horsens som er gået fra at være en fængselsby til at være en af landets bedste koncert/kulturbyer."

Stine Thagaard Skov:
"Min by vil altid være 9000 Aalborg fordi jeg har brugt så mange år af mit liv der...MEN min forelskelse er i Lemvig , den smukkeste by jeg nogensinde har boet i."

Hvilken by elsker du? Klik på linket herunder for at give dit bidrag

"Når jeg mandag morgen cykler mod indre by og ser solen skinne på Vor Frelsers Kirkes gyldne snoninger, ser...

Posted by Kristeligt Dagblad on Saturday, 20 February 2016