DF'er i retssag: Husker det mellem 9 og 12

Tre timer af et sommergruppemøde står klart i Alex Ahrendtsens erindring, mens resten er mere uklart.

Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen var torsdag indkaldt som vidne i straffesag mod partiformand Morten Messerschmidt. (Arkivfoto).
Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen var torsdag indkaldt som vidne i straffesag mod partiformand Morten Messerschmidt. (Arkivfoto). Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix.

Hvad der foregik mellem klokken 9 og klokken 12 på Color Hotel i Skagen den 4. august 2015, husker folketingsmedlem Alex Ahrendtsen (DF) tydeligt.

Han husker også tydeligt, at Morten Messerschmidt den følgende dag sagde til deltagerne på Dansk Folkepartis sommergruppemøde, at "som I vil vide, så var vi i går til EU-seminar, som vi var sidste år, arrangeret af vores europæiske parti".

Det forklarer Ahrendtsen torsdag i Retten på Frederiksberg. Han er er indkaldt som vidne i straffesagen mod Morten Messerschmidt, der er anklaget for svig med EU-penge.

Ahrendtsen er et af de nye vidner. Han afgav ikke forklaring, da sagen sidste sommer blev behandlet ved Retten i Lyngby - den sag, som måtte gå om på grund af dommerens inhabilitet.

Anklagemyndigheden mener, at Messerschmidt har fiflet penge ud af EU ved at foregive, at der blev afholdt en særskilt EU-konference. Dermed har han opnået, at udgifter, som burde være betalt af DF, i stedet blev betalt af EU.

Det er Messerschmidts forsvarer, Peter Schradieck, der har indkaldt Ahrendtsen. Da sagen kørte i Lyngby, havde Messerschmidts daværende forsvarsadvokat Peter Trudsø ikke indkaldt særskilte vidner.

Det afgørende punkt i sagen var, hvorvidt der på Dansk Folkepartis sommergruppemøde i august 2015 var indlejret en EU-konference, som var arrangeret af EU-partiet Meld, som Morten Messerschmidt var formand for.

- Altså det, der skilte sig voldsomt ud i forhold til andre år, var omfanget af EU-stoffet om tirsdagen. Jeg husker tydeligt, at det var 9-12, at vi behandlede det politisk, og så efter frokost var det lidt mere løst, fortæller Alex Ahrendtsen.

Han er den dag i dag ikke i tvivl om, at han var til et særskilt arrangement.

- Det var arrangeret af den europæiske gruppe. Det var Morten, der stod for det, og det var Morten, der bød velkommen, fortæller Alex Ahrendtsen.

Sagens anklagere, Rasmus Maar Hansen og Andreas Myllerup Laursen, interesserer sig blandt andet for, hvad Alex Ahrendtsen i øvrigt husker om arrangementet.

Hvordan var han endt på en deltagerliste til et Meld-arrangement, og hvad foregik der i øvrigt mere detaljeret på sommergruppemødet.

Men hvor Ahrendtsens erindring var helt klar, når det drejede sig om, hvorvidt der var en EU-dag eller ej, var erindringerne ikke helt så klare om det øvrige.

- Det, der står klart i min erindring, er det, der skete fra 9-12. Det andet er lidt uklart, lyder det fra Alex Ahrendtsen.

/ritzau/