Etik er ikke bare noget, vi skriver om

Her kan du møde Kristeligt Dagblads redaktionschef, Jeppe Duvå

Redaktionschef Jeppe Duvå. Foto: Leif Tuxen

På cykel på vej ind til avisen hører Jeppe Duvå tv. Billederne savner han ikke, dem ved man jo, hvordan ser ud. For ham er det emnerne, vinklerne, journalistikken og det eksistentielle, der er kernen. Det er også derfor, at han på 13. år er redaktionschef på en avis, der sætter netop de dyder højt.

Når han har taget trappen op til redaktionen, går dagens første møde med journalister og redaktører i gang. Uden Jeppe Duvå, ingen avis. Han er manden i maskinrummet, ham der har tjek på både dagens gang, de overordnede linjer og presseetiske spørgsmål.

God etik er det afgørende grundlag for avisens journalistik, mener han. Det gælder i det små: navne, citater og alle andre oplysninger skal være korrekte. Og det gælder i de store spørgsmål: hvordan avisen håndterer vanskelige emner om liv og død, hvordan vi behandler vores kilder, og hvordan vi sikrer, at journalistikken i det hele taget er ordentlig og troværdig.

Det er vigtigt for Jeppe Duvå at arbejde på en avis, der sætter det åndelige højt. ”Vi plejer at sige, at vi tilbyder læserne et dagligt højskoleophold, og det mål, synes jeg faktisk, vi opfylder.”