Prøv avisen

Enhedslisten: Tre værdipolitiske mærkesager

Enhedslisten har ingen partileder, men Pernille Skipper er politisk ordfører og dermed de facto leder i Folketingsgruppen. Hun forklarer partiets tre vigtigste værdipolitiske mærkesager til valget 2019

1. Straf

"Vi skal have en bedre voldtægtslovgivning i Danmark, som beskytter ofre for voldtægt. I dag er det sådan, at man skal sige tilstrækkeligt nej, for at der kan dømmes for en voldtægt. Hvis man fryser, fordi man er bange eller bliver passiv, så er der faktisk ikke tale om voldtægt. Det betyder, at der er rigtig mange, der ikke tør anmelde og rigtig mange, som går fri, altså meget få voldtægtsforbrydere, som egentlig bliver dømt. Vi skal have en voldtægtslovgivning, som beskytter ofrene bedre og som er baseret på samtykke, så det kun kan være et ja, der rent faktisk betyder ja."

2. Udviklingsbistand

"Enhedslisten vil forhøje udviklingsbistanden. Det vil vi - målrettet blandt andet i klimakrisen. Sørge for, at vi hjælper med den globale grønne omstilling, og det vil vi for at sørge for at hjælpe de mange millioner mennesker der er på flugt verdenen over. På flugt fra krig, terror eller naturkatastrofer blandt andet som følge af klimaforandringer. Vi vil sørge for, at vi, gennem en ordentlig udviklingsbistand, som et af de rigeste lande i verden, bidrager til, at mennesker kan komme i tryghed, uden at skulle bevæge sig på en farefuld færd hen over Middelhavet i små gummibåde med livet som indsats."

3. Public Service

"Det er rigtig vigtigt for Enhedslisten, at vi får stoppet nedskæringerne på public service. Det lyder som en uhåndgribelig ting, men det handler i virkeligheden om det fjernsyn, som vi allesammen ser og om at sørge for, at vores danske kultur og vores danske sprog stadigvæk bliver holdt i hævd, og vi dermed også styrker vores nationale fællesskab. Danmark er et lille land, og vi kan være stolte af rigtig mange ting, men hvis vi skal holde sammen, så er det vigtigt, at vi har en ordentlig public service og godt tv, som vi kan samles omkring."