Prøv avisen

En halv million betaler topskat - de fleste er mænd

Syv ud af ti af dem, der betaler topskat, er mænd, viser tal fra Danmarks Statistik. (Arkivfoto). Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Færre betalte topskat i 2017 end året før. Syv ud af ti af dem, der betaler topskat, er mænd.

Lidt mere end en halv million personer betalte topskat sidste år.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Tallene viser, at færre i 2017 betalte topskat end året før. Således betalte cirka 505.000 topskat sidste år, mens det var omkring 509.000 i 2016.

Størstedelen af topskattebetalerne er mænd. Således er syv ud af ti, der betaler topskat, mænd.

Niels Ploug, der er direktør for personstatistik i Danmarks Statistik, peger på, at mænd ofte arbejder i flere timer, og flere mænd end kvinder har ledelsesarbejde.

- Når flere mænd end kvinder betaler topskat, kan det hænge sammen med, at mænd oftere arbejder flere timer om ugen og i højere grad varetager job med ledelsesarbejde end kvinder, siger han i en pressemeddelelse.

I tredje kvartal i år havde en tredjedel af mændene i arbejde i arbejdskraftundersøgelsen en normal arbejdstid på mere end 37 timer om ugen. Det gjaldt kun en femtedel af kvinderne.

I undersøgelsen oplyste ti procent af mændene, at de har en normal arbejdstid på mindst 49 procent om ugen. Hos kvinderne var det derimod kun tre procent, der angav, at de arbejdede lige så meget.

Syv ud af ti af lønmodtagerne med ledelsesarbejde var i 2016 mænd.

Til gengæld udgjorde kvinderne 58 procent af lønmodtagerne på højeste niveau, mens kønsfordelingen på mellemniveau er stort set lige.

/ritzau/