Prøv avisen

FAKTA: Her er de største digitale assistenter

Amazon's Alexa er en af af de stemmestyrede assisenter, som har fundet indpas i USA og nu også skyller ind over resten af verden. Foto: Elijah Nouvelage/Reuters

Historien er klausuleret til kl. 21.00

.......

*Alexa

Stemmestyret tjeneste fra Amazon, der fungerer med netvarehusets højttaler Echo. Alexa blev udsendt i 2014 og understøtter engelsk, tysk og japansk. Italiensk og spansk er på vej. Der er så vidt vides ikke aktuelle planer om en dansk version.

*Bixby

Bixby er koreanske Samsungs bud på en stemmestyret assistent. Den bor primært i selskabets telefoner i Galaxy-serien. Det har den gjort siden april 2017. Bixby kan engelsk, koreansk og kinesisk. Der skulle være andre sprog på vej. Det er usikkert hvornår og om Bixby kommer på dansk.

*Cortana

Microsofts Cortana har eksisteret siden 2014 og følger med Windows fra version 10. Den findes også til Android, iOS og til spillekonsollen Xbox. I øjeblikket findes Cortana på engelsk, kinesisk, fransk, tysk, italiensk, japansk, portugisisk og spansk. Der ikke meldt noget ud om en dansk version.

*Google Assistent

Googles bud på en stemmestyret assistent havde premiere i USA i maj 2016. Den kommer både til Googles eget styresystem Android og til Apples iOS. I øjeblikket findes den på engelsk, hindi, indonesisk, fransk, tysk, italiensk, japansk, koreansk, portugisisk, spansk, hollandsk, russisk, svensk, norsk og dansk.

*Siri

Apples stemmetjeneste Siri blev født i 2011 og var dermed den første af de store selskabers assistenter. Den findes kun på Apples egne platforme iPhone, iPad, Macbook, AppleWatch, AppleTV og seneste højttaleren HomePod. Siri kom først på engelsk og har eksisteret på dansk i tre år. Den findes også på arabisk, kinesisk, hollandsk, fransk, finsk, tysk, hebraisk, italiensk, japansk, koreansk, malaysisk, norsk, portugisisk, russisk, svensk, spansk, thai og tyrkisk.

Kilder: Amazon, Samsung, Apple, Microsoft og Google.

/ritzau/