Er der stadig brug for Det Etiske Råd?

Tegning: Morten

Tegning: Morten Voigt.

Selve idéen om at afgrænse nogle spørgsmål som etiske, mens andre ikke er det, giver ikke mening for mig, for der er etiske overvejelser i alt
Martin Ågerup

Det Etiske Råd har ændret både sammensætning og arbejdsopgaver, men er det fortsat relevant? Og i så fald i hvilken form? Meningerne er delt som aldrig før

2016 blev året, hvor især én anbefaling fra Det Etiske Råd fik en sværm af meningsdannere til at baske ekstra kraftigt med vingerne. Klimaforandringerne udgør nu en så betydelig risiko for menneskers sundhed, fødevaresikkerheden, biodiversiteten og naturen, at der er behov for at nedbringe vores klimabelastning. Og en effektiv måde at gøre det på er at indføre en afgift på oksekød, lød det.

”Mere tydeligt bevis på, at dette råd ikke længere ejer nogen eksistensberettigelse, finder man vist ikke,” stod der snart efter i en underskriftsindsamling for at få nedlagt rådet.

Debatøren Anne Sophia Hermansen var en af dem, der fulgte trop med svadaen:

”Rådet, der mestendels består af professionelle mimrekoner og bagstræbere, kommer enten altid efter virkeligheden eller flyver totalt under dens radar.”

Også denne avis skrev for nylig i en kritisk leder, at rådet var godt i gang med at devaluere og måske endda overflødiggøre sig selv ved at gabe for bredt over populær-politiserende emner.

Det er ikke det bedste udgangspunkt for 2017, som bliver rådets 30. leveår. Og det er endda værre endnu, mener Martin Ågerup,

Læs artiklen til ende
Læs alle artikler og få papiravisen fredag og lørdag i 4 uger. Tilbuddet er gratis og uden binding.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.