Prøv avisen

Det umenneskelige samfund nærmer sig

Den tystke forfatter, samfundsdebattør og generalsekretær i organisationen Tysk Evangelisk Alliance, Hartmut Steeb, har i den seneste tid markeret sig i den offentlige debat som abortmodstander. Han betragter især sene aborter som yderligere tegn på, at tyskerne er på vej mod et samfund uden værdier. - Foto: MICHAEL DALDER Denmark

Ifølge samfundsdebattør er det tyske samfund ved at miste sine værdier

– Menneskeliv har mindre og mindre værdi for os. Hvis udviklingen fortsætter som nu, bevæger vi os hen imod et umenneskeligt samfund. Med tiden vil det blive sådan, at mennesker kun må leve, hvis de gør nytte.

Advarslen kommer fra Hartmut Steeb, der er tysk forfatter, samfundsdebattør og generalsekretær i organisationen Tysk Evangelisk Alliance.

Hartmut Steeb har i den seneste tid markeret sig i den offentlige debat som abortmodstander. Han betragter især sene aborter som yderligere tegn på, at tyskerne er på vej mod et samfund uden værdier.

– Før lægerne foretager sene aborter, sprøjter de kaliumklorid ind i hjerterne på fostrene for at være sikre på, at de ikke overlever, og det er efter min mening mord, siger han.

Ifølge tysk lovgivning er det muligt at få foretaget en en sen abort, hvis der ellers vil være fare for, at kvinden lider alvorligt fysisk eller psykisk på grund af fødslen.

Ifølge nyhedsmagasinet Der Spiegel nægter flere og flere læger at foretage disse aborter. Lægerne kan ikke tvinges til at fjerne fostrene, og kvinderne har ingen krav på, at indgrebene foretages.

Resultatet er, at familierne ofte må leve med børn, de ikke ønsker.

I Der Spiegel fortæller forældre til et alvorligt handicappet barn om det liv, de har haft, siden lægerne nægtede at foretage en sen abort. I dag er barnet to år, og forældrene ønsker fortsat, at det ikke var blevet født. De skammer sig over deres handicappede barn.

– Sandsynligvis tænker folk, at disse børn slet ikke er nødvendige nu, hvor man kan forhindre, at de bliver født, siger barnets mor til magasinet, og det ryster Hartmut Steeb.

– Sagen viser, at vi allerede er begyndt at vurdere, om nogle mennesker måske slet ikke har ret til at eksistere, siger Hartmut Steeb.

dachs@kristeligt-dagblad.dk

Den tystke forfatter, samfundsdebattør og generalsekretær i organisationen Tysk Evangelisk Alliance, Hartmut Steeb, har i den seneste tid markeret sig i den offentlige debat som abortmodstander. Han betragter især sene aborter som yderligere tegn på, at tyskerne er på vej mod et samfund uden værdier. - Foto: colourbox.com