Forkæler du dit barn?

Er du den konsekvente forældertype? Den eftergivende? Eller måske den vejledende? Tag testen og se, hvilken forældertype du er

Forældres fælles fejltrin er ifølge flere fagfolk, at de fratager deres børn en række sejre ved at gøre tingene for børnene.
Forældres fælles fejltrin er ifølge flere fagfolk, at de fratager deres børn en række sejre ved at gøre tingene for børnene.

Forældre, der øser maden op for deres børn, store børn, der bæres ind og ud af børnehaven, langstrakte afskedsscener og forældre i klasseværelserne. Mor og far skal blive bedre til at give slip, hvis dagens børnegeneration skal udvikle en nødvendig robusthed, det mener skoleleder Jette Præstholm fra Brårup Skole i Skive og flere fagpersoner er enige.

Forældres fælles fejltrin er, ifølge flere fagfolk, at de fratager deres børn en række sejre ved at gøre tingene for børnene.

Tag testen her

I samarbejde med psykolog Margrethe Brun Hansen har vi samlet ti udfordringer fra hverdagslivet, hvor du kan teste din profil som forælder. Klik "Let's play!" under illustrationen for at starte testen.

Den eftergivende

I mange situationer kommer du dit barn i møde ved at slække på principper. I undgår en række konfrontationer, men på længere sigt fratager du dit barn en række af hverdagens små sejre. 

Den konsekvente

Du ved, hvad du forventer af dine omgivelser, og er ikke bange for at minde dine børn om det. Du er en forælder, som evner at fastholde husets regler. 

Den vejledende

Du har idealer om at hjælpe dit barn til at udvikle selvstændighed. I formår at finde løsninger, hvor du støtter dit barn, samtidig med at du lærer barnet at kunne selv.

Den lejlighedsvise forkæler

Nogle gange er slik i sofaen og kørelejlighed det, som skal til i dit barns liv. Du er bevidst om nogle gange at give efter og forkæle dit barn.

Idé: Else Marie Nygaard. Tilrettelæggelse: Kim Schou. Testen er udarbejdet i samarbejde med psykolog Margrethe Brun Hansen.