Undgå skilsmisse: Bliv gift, før I får børn

Par øger chancen for at blive sammen, hvis de bliver gift, før de får et barn, viser britisk undersøgelse

76 procent af de mødre, som blev gift, før de fik børn, forblev i et forhold med barnets far. Kun 31 procent af de par, der aldrig blev gift, endte med at blive sammen, viser undersøgelse.
76 procent af de mødre, som blev gift, før de fik børn, forblev i et forhold med barnets far. Kun 31 procent af de par, der aldrig blev gift, endte med at blive sammen, viser undersøgelse. .

Det kan tilsyneladende godt betale sig at sværge hinanden evig troskab, inden man sætter børn i verden.

En ny undersøgelse viser, at 76 procent af de mødre, som blev gift, før de fik børn, forblev i et forhold med barnets far. Kun 44 procent af de kvinder, der først blev gift efter fødslen, blev sammen med barnets far. Og blandt de par, der aldrig blev gift, endte kun 31 procent med at blive sammen.

Det skriver netavisen Christian Today.

Bag undersøgelsen står The Marriage Foundation, en britisk interesseorganisation, som arbejder for at fremme ægteskabets betydning i samfundet.

Undersøgelsen er baseret på tal udarbejdet af Professor Stephen McKay fra Lincoln Universitet i New Zealand. Han har interviewet over 1800 mødre med mindst ét teenagebarn. Først ved barnets fødsel og siden efter barnets 13-årsfødselsdag.

Manden bag The Marriage Foundation, pensioneret højesteretsdommer Sir Paul Coleridge, mener, at den britiske stat må tage aktive skridt som konsekvens af undersøgelsen, som ifølge ham viser, at det tydeligvis er bedre at være gift end ikke at være det, når børn bliver en del af ligningen. Han kalder undersøgelsen for et bevis på, at ægteskabet er en langt mere stabil samlivsform end et papirløst samliv, skriver den britiske avis Daily Telegraph.

Forud for det britiske parlamentsvalg i maj vil han bruge undersøgelsen til at forsøge at lægge pres på partierne i det britiske parlament til at opprioritere ægteskabets og det traditionelle familielivs betydning i det enkelte partigrundlag.

Skilsmisse er økonomisk byrde

De kvinder, som ikke er gift, før deres barn kommer til verden, er i højere grad udsat for social ulighed, eftersom risikoen for at blive alene med barnet er større, siger Paul Coleridge.

"Den næste regering har en reel chance for at reducere skellet mellem bemidlede og de mindre bemidlede (ved at promovere ægteskab og dermed holde flere forældre sammen i fremtiden, red.)."

Paul Coleridge anfører også, at når forældre går fra hinanden, er det hvert år en milliardstor økonomisk byrde for det britiske samfund i sociale ydelser.