Bøger og havearbejde er afstressende

En dårlig mobildækning på Samsø gør øen til et fristed for tv-meteorolog Jesper Theilgaard

Jeper Theilgaard, 57 år, har sommerhus på Samsø. –
Jeper Theilgaard, 57 år, har sommerhus på Samsø. –. Foto: Ulrik Jantzen.

Hvad skal du lave i din ferie?

Vi skal et par uger til Samsø. Der har vi et sommerhus i Nordby. Det er oprindeligt min svigermors barndomshjem, og jeg regner med, at min kone og jeg i løbet af de par uger, vi er der, får besøg af vores børn og børnebørn. Der bliver nok også tid til lidt havearbejde.

LÆS OGSÅ: Litteraturen har svære vilkår

Hvorfor har du valgt den form for ferie?

Når man er på en ø, er man dejlig langt væk. Der er en dårlig telefondækning derovre, og det hjælper også på freden. Og så er det jo meget smukke omgivelser. Jeg kan også godt lide at være i Skagen, og der kommer jeg ofte, når jeg skal holde foredrag. I foråret havde jeg et ophold på refugiet Klitgården, hvor jeg skrev min bog Vejret i kunsten færdig. Den udkommer til efteråret.

Er du tit stresset?

Jeg er ret flegmatisk af natur, men i øjeblikket er der mange ting at se til i DR med omstruktureringer. Men egentlig stresset synes jeg ikke, jeg er.

Hvad gør du for at slappe af?

Jeg læser eller lytter til musik. Jeg har lige læst Kamma af Maria Helleberg, og efter sådan en bog skal jeg læse noget andet. Spænding eller krimi, som man jo kan klare på en dag. Selvom jeg har forsvoret det, er jeg begyndt at læse bøger på iPad. Det er smart, at man kan downloade bøger fra biblioteket, men jeg kan nu stadig godt lide at sidde med en bog, der lugter af tryksværte.