Teenagepiger: Det er synd for drengene, at de ikke kan bruge makeup

Christina, Diana, Luna og Sara går alle i 9. klasse på Torstorp Skole i Taastrup ved København. De bruger makeupprodukter og -børster hver morgen, før de tager i skole

Christina, Diana, Luna og Sara går alle i 9. klasse på Torstorp Skole i Taastrup ved København. De bruger makeupprodukter og -børster hver morgen, før de tager i skole
Christina, Diana, Luna og Sara går alle i 9. klasse på Torstorp Skole i Taastrup ved København. De bruger makeupprodukter og -børster hver morgen, før de tager i skole. Foto: Astrid Skov.

Christina Tinor-Zenti, 15 år

”Jeg begyndte at gå med makeup i 7. klasse. Det bedste ved makeup er, at når man har uren hud, så kan man dække det værste, og hvis man har plukket sine øjenbryn forkert, så kan man lige tegne dem rigtigt op igen. Det bedste er, at det redder de fejl, man har set ved sig selv i sit ansigt.”

Christina Tinor-Zenti med sine makeup-produkter.
Christina Tinor-Zenti med sine makeup-produkter.


Diana Pourzeynal, 15 år

”Jeg startede med at bruge makeup, da jeg var 13 år. Jeg kunne aldrig finde på at tage i skole uden makeup. Men drengene kommenterer rigtig, rigtig meget. Så siger de: 'Har du hele Matas i hovedet?' eller den slags."

"Jeg synes, det er synd for drengene. For hvis du er en dreng, og du er grim, så er det bare synd. Men hvis du er en pige, og du er grim, så kan du for det meste gøre noget ved det.”

Diana Pourzeynal synes det er synd for drenge, at de ikke bruger makeup.
Diana Pourzeynal synes det er synd for drenge, at de ikke bruger makeup. Foto: Astrid Skov


Luna Linnea Theisen, 15 år

”Jeg var 11 år, da jeg begyndte at gå med makeup. Min far han hadede det. Han var bange for, at jeg sendte nogle forkerte signaler. Nu er han vant til det. Jeg får flest kommentarer for mine øjenbryn. Det er 100 procent det, jeg bruger mest tid på. Derfor vil jeg gerne have tatoveret dem på. De skal bare sidde dér for evigt.”

Luna Linnea Theisen var 15 år, da hun begyndte at bruge makeup.
Luna Linnea Theisen var 15 år, da hun begyndte at bruge makeup. Foto: Astrid Skov


Sara Hussayn Asem, 16 år

”Jeg var nok omkring 13 år, da jeg begyndte at gå med makeup. Jeg bruger mest bare foundation og tegner mine øjenbryn op. Jeg kunne godt finde på at tage i skole uden makeup. Jeg er rimelig ligeglad med, hvad andre tænker.”

 Sara Hussayn Asem med sine makeup-produkter.
Sara Hussayn Asem med sine makeup-produkter. Foto: Astrid Skov