En iPad fra skolen er en udfordring for opdragelsen i hjemmet

Mille og Malthe går hver især i 1. og 3. klasse i Gladsaxe Kommune, hvor alle elever får udleveret en iPad, som de også kan bruge hjemme. Det har givet udfordringer for familien, fortæller deres forældre Heide og Lars Granberg. Foto: Leif Tuxen

Man mister let det sociale aspekt ved at gå i skole, hvis man bare sidder bag hver sin skærm og ikke behøver at forholde sig til hinanden. Det var en af vores bekymringer.
Heide Granberg, mor

Mange danske kommuner og skoler hopper i disse år med på it-bølgen og udlåner iPads og computere til skoleelever helt ned til 0. klasse. Det kan være til gavn for børnenes læring, men også en udfordring for forældrenes børneopdragelse. For hvad skal skærmen bruges til i hjemmet?

Heide og Lars Granberg var lidt skeptiske, da deres syv-årige søn Malthe for to år siden begyndte i 1. klasse og fik sin helt egen iPad. Det var kommunen, der havde besluttet, at alle skoleelever skulle have en tablet til udlån fra deres skole, og det skulle ske for at styrke læringen.

Med en far, der er ansat inden for it-branchen, var en iPad ikke et fremmed værktøj for Malthe, og hans forældre var interesserede i iPad’en som læringsredskab. Alligevel var de ikke udelukkende positive over for kommunens beslutning. For hvad er nødvendigheden af en minicomputer, når man går i første klasse, og hvordan ville skolen sikre, at de nye digitale dimser ikke bare ville blive brugt til spil og fordummende skærmtid i skolen og frikvartererne?

”Man mister let det sociale aspekt ved at gå i skole, hvis man bare sidder bag hver sin skærm og ikke behøver at forholde sig til hinanden. Det var en af vores bekymringer, og vi diskuterede det med skolen og de andre forældre,” fortæller Malthes mor, Heide Granberg.

Familien Granberg, der ud over mor, far og Malthe på i dag ni år også tæller Mille på seks år, bor i Mørkhøj i Gladsaxe

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.