Prøv avisen

En naturlig vej i stedet for medicin

Flere nybagte forældre vælger at opsøge alternative behandlere. Foto: Modelfoto: colourbox.com

Lone Hansen har, lige siden hendes søn var helt lille, valgt at supplere eller helt erstatte det etablerede sundhedssystems løsningsmodeller med alternative behandlinger

Da Lone Hansen var nybagt mor, valgte hun første gang at tage sin søn med til alternativ behandler. Lille Lasse var ramt af kolik, og de smertefulde skrig fra den nyfødte baby var ubærlige.

LÆS OGSÅ: Patienter supplerer i stigende grad med alternativ behandling

Ganske få behandlinger ved en zoneterapeut afhjalp problemet, og Lone Hansen lærte selv, hvordan hun ved at massere Lasse under foden kunne lette hans mavesmerter. Siden har Lone Hansen flere gange valgt en alternativ behandling til sønnen, der i dag er fem år.

Jeg har selv modtaget alternativ behandling, blandt andet for en rygskade og for migræne, og også da jeg fødte Lasse, fik jeg akupunktur for at lindre smerterne. Derfor var det naturligt for mig, at en alternativ behandling kunne være en udvej for Lasse, siger Lone Hansen.

Senest har Lasse været i behandling for allergi. Da han en dag kom hjem fra sin skovbørnehave med hævede, kløende, røde øjne og udviste enorm følsomhed over for lys, tog Lone Hansen ham med til den praktiserende læge.

Lægen anbefalede, at han skulle have medicin i form af antihistamin, men da jeg selv ved, hvor effektivt for eksempel akupunktur er til at gå ind og styrke kroppens immunforsvar, besluttede jeg mig for at afprøve det i stedet for at fylde ham med medicin. Der er rigtig mange, der har god erfaring med den form for behandling mod allergi, forklarer Lone Hansen.

Tre behandlinger med en børnevenlig form for akupunktur har fjernet Lasses allergi. Akupunktøren, der har udført behandlingen på Lasse, har ikke brugt nåle, men i stedet sat små korn fast med et plaster forskellige steder på hans krop.

Jeg var helt tryg, da Lasse kom op på briksen, og han slappede hurtigt af. Det er en anden ting, der tiltaler mig ved alternativ behandling. Der er tid og ro, og der opstod hurtigt en god forbindelse mellem Lasse og behandleren. Et barn på hans alder er udmærket i stand til at fortælle, at det gør ondt, hvis behandleren rammer et ømt punkt. Lasse synes, det var sejt, at han ved selv at trykke på de små plastre kunne lette smerten og føle en umiddelbar effekt, siger Lone Hansen.

Hun har oplevet at både den praktiserende læge og omgangskredsen har været positivt indstillet over for, at hun har valgt en alternativ behandlingsform til sønnen.

Vores læge kan selv give akupunktur, så hun forstår godt, at vi har villet prøve at lindre Lasses allergi uden medicin. Generelt har folk respekt og forståelse for, at jeg ikke har lyst til at stoppe medicin i mit barn, hvis man kan bruge den naturlige vej. Og i alle de tilfælde, hvor Lasse har fået alternativ behandling, har det været nemt at konstatere, at det har virket, siger Lone Hansen.

Hun har helt bevidst valgt at have en sundhedsforsikring, der også giver tilskud til alternative behandlinger. Hun ved af erfaring, at den praktiserende læge eller det etablerede sundhedssystems dom ofte ikke har tilfredsstillet hendes behov for som mor altid at sikre sig, at hun har gjort alt, hvad der står i hendes magt.

Jeg ser den alternative behandling som en udvej og en løsning, og det bunder selvfølgelig i, at jeg vil mit barn det bedste. Ofte har jeg oplevet, at lægens behandling kan fjerne nogle symptomer, hvorimod en alternativ behandler giver sig tid til at finde problemets rod og så ændrer det derfra.