Prøv avisen

Fælles familieferie styrker fattige børn

Motocrossbanen bag Vigsø Feriecenter i Nordvestjylland er populær hos de yngste på Dansk Folkehjælps ferielejr. Det er såkaldte ATV’er, de drøner rundt på, så det kildrer i maven. – Begge fotos: Rene Schütze. Foto: SCHÜTZE RENÉ

Dansk Folkehjælp, som fejrer 110-årsfødselsdag i denne uge, sender i år 3000 enlige kontanthjælpsmodtagere og deres børn på gratis ferieophold. Men behovet overstiger langt hjælpeorganisationernes kapacitet. 9 ud af 10 familier har fået nej til deres ansøgning

Styrthjelmene er kæmpestore til de tre-fire-årige hoveder. Regntøjet glinser allerede vådt, og jordvejene begynder så småt at mudre til, selvom de små firehjulede ATV’er slet ikke er kommet ud at køre på motocrossbanen bag Vigsø Feriecenter endnu. Regnen vælter ned over det nordjyske landskab, men hvad gør det, når man er på familieferie sammen?

En håndfuld børn og deres mødre trodser vejret, for de skal have det hele med. De er på ferie med Dansk Folkehjælp og har fået en uges gratis ophold i egen feriebolig ved Vesterhavet. For at komme i betragtning skal man have børn og være eneforsørger på kontanthjælp eller en anden tilsvarende lav ydelse. I år var der penge til 800 familier, og Dansk Folkehjælp har kunnet sende 3000 børn og deres mødre eller fædre af sted i busser ud i sommerlandet sammen med frivillige hjælpere fra organisationen.

Mødrene på motocrossbanen er heldige, for 9 ud af 10 ansøgere om feriehjælp fra Dansk Folkehjælp har fået nej i år. Hverken Dansk Folkehjælp eller Røde Kors, som arrangerer lignende ferieophold, kan dække efterspørgslen.

Dansk Folkehjælp, der i denne uge fejrer 110-årsjubilæum, har ganske vist over en 10-årig periode kunnet øge antallet af deltagere i de gratis ferieophold fra 500 til 3000 børn og voksne. I den samme periode er ferietilbuddet blevet målrettet entydigt mod de fattigste, enlige forældre, men alligevel er der ikke pladser nok, for der er også blevet flere og flere ansøgere, konstaterer generalsekretær Klaus Nørlem.