Historisk dom: Handicappet mor mister sit barn 

For første gang i nyere tid bliver et barn til en handicappet mor nu bortadopteret med tvang efter afgørelse i Landsretten. For moren og hendes familie betyder afgørelsen, at de må sige farvel til et barn, de i flere år har kæmpet for at få lov at beholde. Kristeligt Dagblad har fulgt familien forud for afgørelsen. Læs deres historie her

Jane og Eddys (foto) datter Michelle, som er hjerneskadet, har længe frygtet tvangsfjernelse af sin datter. Nu er frygten blevet til virkelighed, idet Landsretten har afgjort, at hun ikke længere kan beholde slægtskabet til den i dag 8-årige pige.
Jane og Eddys (foto) datter Michelle, som er hjerneskadet, har længe frygtet tvangsfjernelse af sin datter. Nu er frygten blevet til virkelighed, idet Landsretten har afgjort, at hun ikke længere kan beholde slægtskabet til den i dag 8-årige pige. Foto: Leif Tuxen

Der er nu fældet dom i sagen om bortadoptionen af en 8-årig pige, der siden 2010 har været indstillet til bortadoption mod sin hjerneskadede mors vilje.

Afgørelsen er ikke bare historisk, da det er første gang i nyere tid, at et barn til en handicappet mor bortadopteres med tvang, men også principiel, fordi den vil danne præcedens for lignende sager fremover.

For den handicappede mor og hendes familie betyder Landsrettens afgørelse, at de nu må sige endegyldigt farvel til et barn, de i flere år har kæmpet for at få lov at beholde. 

Kristeligt Dagblad har fulgt familien forud for afgørelsen.

Læs alle tre kapitler her: 

Kapitel 1: Det nyfødte barn er kun til låns

Kapitel 2: Hvis lille barn er du?

Kapitel 3: Vi er familien