Prøv avisen

Kvinder vil giftes med skandinaviske mænd

En ny britisk undersøgelse har vist, at de skandinaviske mænd bliver opfattet som de mest attraktive. - Foto: Arkiv: Martin Kierstein,

Skandinaviske mænd deler de huslige pligter med hustruen. Derfor er de mest attraktive at blive gift med, viser ny britisk undersøgelse

De kan svinge en kost, røre i gryden og lægge tøjet pænt sammen. Derfor er de skandinaviske mænd, hvad man kan karakterisere som attraktive ægtemænd.

Sådan lyder resultatet af en ny britisk undersøgelse, som økonom Almudena Sevilla-Sanz fra Oxford Universitet netop har lavet. Det skriver det engelske nyhedsbureau Reuters.

Almudena Sevilla-Sanz havde sat sig for at undesøge, om der var en sammenhæng mellem det at indgå i et ægteskab og den lige fordeling af det huslige arbejde.

Ligestillede kvinder gifter sig

Undersøgelsen har vist, at kvinder, der bor i lande, hvor manden og kvinden deles om det huslige arbejde og børnepasningen også er mere tilbøjelige til at gifte sig eller bo sammen med en mand:

- Sandsynligheden for at danne en harmonisk husstand bliver større, hvilket resulterer i en højere andel af par, der opretter husholdninger, siger Almudena Sevilla-Sanz til Reuters.

Tyskere og østrigere er ikke populære
I alt 13.500 mænd og kvinder mellem 20 og 45 år fra 12 forskellige lande er blevet interviewet til undersøgelsen. De er blevet spurgt til køn, husholdning, børneansvar. De er derefter blevet rangeret efter et såkaldt ligestillingsindeks.

Mens Sverige og Norge soler sig på toppen af listen efterfulgt af Storbritannien og USA, ligger Tyskland, Østrig, Japan og Australien helt i bund. Danmark er ikke med i undersøgelsen.

Mænd ønsker ikke ligestillede kvinder
Mændene har dog ikke det samme kriterium som kvinderne, når de skal vælge deres kommende viv. Nærmest tværtimod:

- Mens ligestillede mænd bliver set som et sikkert bud på en ægtemand for kvinder, er den type kvinder, der vil dele pligterne, en dårligere fangst for mændene, siger Almudena Sevilla-Sanz.