Svært for mænd at være alene

Det er langt vanskeligere for ældre mænd end for ældre kvinder at leve alene, viser en amerikansk undersøgelse. Forskere fra MacAthur Successful Aging Study undersøgte mænd og kvinder i alderen 70-79 år

De skulle svare på spørgsmål om deres sociale netværk, og svarene blev sammenlignet med deres fysiske sundhed. Resultatet viste tydeligt, at mænd, der levede alene, langt oftere havde problemer med hjertet og følte sig mere ensomme end ældre mænd, der levede i ægteskab og havde venner og familie. Sammenhængen mellem ensomhed og hjerteproblemer fandtes ikke hos undersøgelsens kvindelige deltagere.

Slut med farlige stoffer i legetøj

Hele EU følger nu trop med Danmark og forbyder en række blødgørere, de såkaldte ftalater, i legetøj. De tre stoffer DEHP, DBP og BBP, som i Danmark hidtil har været forbudt i legetøj til børn op til tre år, forbydes nu i alt legetøj. I Forbrugerrådet er man tilfreds med det nye forbud: – Det vil øge muligheden for at håndhæve forbuddet, som ofte overtrædes i produkter, der kommer fra Kina, siger miljøpolitisk medarbejder Mette Boye til Berlingske Tidende.

Den gamle græske familie

Græsk familieliv har undergået en forandring på 50 år, der svarer til den forandring, der er sket i Danmark på 150 år. De traditionelle slægtskabssystemer – både i Danmark og i Grækenland – betød, at man var bundet til sin slægt, og at familien gik forud for individuelle rettigheder og ønsker. Ægteskaber blev bestemt af forældre og indgået af slægtsmæssige hensyn. I Grækenland er bruddet med dette system sket på blot to generationer, og det har stor betydning for de ældre grækere. I tidsskriftet Gerontologi og Samfund, der udgives af Dansk Gerontologisk Institut, Aurehøjvej 24, 29000 Hellerup, kan læses mere om den græske familie.

Bognoter

Bog om mobning

$SUBT_OFF$De fleste har prøvet at blive drillet i skolen, og de færreste har ligefrem nydt det. Men for de børn, der bliver udsat for konstant mobning, er hverdagen angstfyldt. I bogen "Tænk hvis det var dig" fortæller 20 børn og unge meget personligt om et liv med mobning.

Charlotte Strandgaard: Tænk hvis det var dig. 249 kr. Forlaget, Borgen.

Mit liv som Frø

$SUBT_OFF$Hollænderen Max Velthujs har netop modtaget Hans Christian Andersen illustratorprisen, som uddeles af en international organisation for børnelitteratur. I serien om Frø tegner og fortæller forfatteren historier om blandt andet døden, kærligheden og den ulidelige vinter. Historierne er beregnet til børn fra fire-fem år, men for nylig er der udkommet en serie papbøger om Frø, så børn fra et år kan lære ham at kende.

Frø er trist. 199 kr. Forlaget Alma.

En ven. 198 kr. Forlaget Alma.

Diverse papbøger i serien: 68 kr.