Video: Kære bedsteforældre, vis respekt og rummelighed, hvis jeres barn bliver skilt

Det er ofte lidt af et puslespil at få alle julefrokostinvitationerne til at gå op i juledagene. Og det bliver ikke lettere, hvis man er skilsmissefamilie. Bedsteforældre kan lette byrden for både børn og børnebørn ved at vise respekt og rummelighed, fortæller familievejleder Lola Jensen i denne video

Som bedsteforældre letter i bedst bekymringerne hos jeres skilsmisseramte børn ved at udvise respekt og rummelighed og bakke op om deres beslutning, siger familievejleder Lola Jensen.
Som bedsteforældre letter i bedst bekymringerne hos jeres skilsmisseramte børn ved at udvise respekt og rummelighed og bakke op om deres beslutning, siger familievejleder Lola Jensen. Foto: Christian Lindgren.

De fleste familier har nogle helt faste traditioner, som de værner om til jul og andre højtider. Hvis mormor og morfar har stået for den traditionelle julefrokost med sylte og surt 2. juledag i de sidste syv år, så bliver det nok også sådan i år. 

Men der kan hurtigt komme forhindringer i vejen for familieidyllen, hvis et af børnene har været igennem en skilsmisse. For hvad nu hvis børnebørnene er hos deres far 2. juledag, skal jeg så undvære dem til familiejulefrokosten, kunne mormor måske finde på at spørge?

Og ja, som bedsteforældre, er I de første, der skal sænke paraderne og give afkald på privilegier, hvis det kan lette nogle af problemerne i forbindelse med jeres barns skilsmisse. Sådan lyder et råd fra familievejleder Lola Jensen.

Der er i høj grad brug for bedsteforældrene, når de unge i familien vælger at blive skilt. Men for at hjælpe bedst muligt, skal bedsteforældrene vise respekt, rummelighed og smidighed.

Sørg for at få afklaret jeres rolle i forhold til ekssvigersøn- eller datter og respektér den beslutningen, som de unge har taget.

Hvis bedsteforældre gør det, kommer både børn og forældre lettere gennem en skilsmisse, siger Lola Jensen.

Klik på videoen for at høre resten af Lola Jensens råd til, hvordan I som bedsteforældre hjælper jeres børn bedst igennem en skilsmisse