Video: Sådan bevarer du det tætte forhold til dine børn efter skilsmissen

Når mor og far bliver skilt, er det ofte mor, der kommer til at have børnene størstedelen af tiden. Men det er vigtigt, at fædre også får masser af plads og tid sammen med børnene. Også i de perioder, hvor de bor hos deres mor. Hvorfor forklarer familievejleder Lola Jensen her i videoen

Det er vigtigt, at skilsmissebarnet får masser af tid med begge sine forældre, selvom det bor mest hos den ene, mener Lola Jensen.
Det er vigtigt, at skilsmissebarnet får masser af tid med begge sine forældre, selvom det bor mest hos den ene, mener Lola Jensen.

Julen er over os, og rundt omkring i skilsmissefamilierne er skemaerne mange steder blevet lagt til punkt og prikke, så børnene får tid til at være sammen med både mor og far i juledagene.

I mange skilsmissefamilier bor de mindre børn ofte hos deres mor, men det betyder ikke, at børnene kun skal se deres far i de dage, hvor de bor hjemme hos ham.

I stedet for at lave en helt firkantet fordeling af dagene, så børnene enten er hos mor eller far, opfordrer familievejleder Lola Jensen skilsmissefamilierne til at være åbne over for hinanden, så børnene får mulighed for at se begge deres forældre meget. 

Her i juledagene er det oplagt at invitere far over til et glas gløgg eller en julefrokost. Så giver man barnet følelsen af, at det har lige meget fællesskab med begge forældre, fordi de er gode til at åbne dørene for hinanden, fortæller hun.

Lad også far være barnepige engang imellem, når mor har en anden aftale, for det er godt for alle parter, hvis børnene ser deres far tre-fire gange i den periode, hvor de bor hos deres mor, siger Lola Jensen.

"Vær åben, åben, åben. For børnene har brug for at have to forældre", lyder rådet fra familievejlederen. 

TV: Klik på videoen for at høre flere af Lola Jensens råd til, hvordan man sikrer, at børnene får masser af tid med begge forældre efter en skilsmisse.