Prøv avisen

Video: Sådan får hele familien en god første jul efter skilsmissen

Det er især forældrene, der skal tage sig sammen den første jul efter en skilsmisse. Ellers kommer det hurtigt til at gå ud over børnene, mener familievejleder Lola Jensen. Se hendes video med gode råd til julen i skilsmissefamilien neden for.

Den første juleaften efter en skilsmisse kan være smertefuld for den forælder, der skal holde jul uden børnene. Men lad nu være med at synke hen i selvmedlidenhed, lyder et råd fra familievejleder Lola Jensen i videoen neden for. Hvis du selv sørger for at have en god aften, kan dine børn også nyde den

Det er let at synke hen i ren elendighed for den forælder, der skal undvære børnene den første juleaften efter en skilsmisse. Det er samtidig også den dummeste vej, man kan vælge, mener familievejleder Lola Jensen.

Juleminder fra tidligere år, hvor projekt kernefamilie stadig var en realitet, vil sikkert blande sig med det store savn efter poderne og følelsen af at være helt alene. Men vil du være en god forælder, skal du lade være med at sidde og sumpe over savnet derhjemme, for så bliver aftenen kun endnu mere træls.

"Gå ud og lav et eller andet. Noget arbejde, noget frivilligt eller hjælp nogle hjemløse, så du ikke synker sammen. Sig til dig selv: 'jeg glæder mig til næste juleaften, og det er kun første gang, at det her gør rigtig ondt'", siger Lola Jensen, som har hjulpet familier i vanskeligheder gennem mere end 30 år.

Hun opfordrer også skilsmisseforældre til at holde lidt igen med gaverne selve juleaften. I stedet kan den forælder, der ikke skal være sammen med børnene den 24. december lave sin egen gave-seance.

Her mener familievejlederen samtidig, at man skal lade være med at lave en tro kopi af det, som børnene oplever juleaften.

Lav i stedet en hyggestund, som er helt forskellig fra juleaften, så børnene kan få lov til at beholde den magiske stemning, som mange forbinder med den ene aften om året.

Klik på videoen for at høre resten af Lola Jensens råd til, hvordan i bedst kommer godt igennem julen som skilsmissefamilie. 

141702944