Se de indsendte billeder fra årets fotokonkurrence ”Med troen på ferie”

Sommeren igennem kører Kristeligt Dagblads årlige fotokonkurrence ”Med troen på ferie”. Her kan du se et udvalg af de billeder, der er blevet indsendt, og læse mere om, hvordan man deltager

Her ses et billede fra sidste års udgave af konkurrencen "Med troen på ferie".  Om billedet skriver fotografen: "For mig emmer det her billede af guddommelighed. Aftensolen, som giver den summende mark en varm magisk farve, som kontrast til den kølige blå himmel og midt i ligger kirken, hvor de to mødes."
Her ses et billede fra sidste års udgave af konkurrencen "Med troen på ferie". Om billedet skriver fotografen: "For mig emmer det her billede af guddommelighed. Aftensolen, som giver den summende mark en varm magisk farve, som kontrast til den kølige blå himmel og midt i ligger kirken, hvor de to mødes." Foto: Koushi Radhakrishnan

Solskin, koldskål, bare tæer og en tur i bølgen blå. Endelig er højsommeren over os, og det betyder for de flestes vedkommende tid til lidt velfortjent ferie.

Måske skal du på vandreferie på Bornholm, på sejltur til nogle af Danmarks smukke øer eller måske endda en tur til udlandet med et spritnyt coronapas i hånden?

Artiklen fortsætter under annoncen

Uanset destinationen vil der sikkert opstå øjeblikke, som fortjener at blive foreviget. Hvis dine feriebilleder på en eller anden måde relaterer sig til tro, har du mulighed for at deltage i Kristeligt Dagblads fotokonkurrence "Med troen på ferie".

Hvordan troen ser ud, når du møder den på din ferie? Er det aftenbål og fællessang på en spejderlejr, en flok nonner, der går gennem snoede gader eller et kirkespir, der titter frem i morgendisen? Kun fantasien sætter grænser.

De bedste billeder kommer i avisen og førstepræmien for det bedste feriefoto er et gavekort på 2000 kroner til boghandlerkæden Bog & Idé.

Sådan gør du
Send os dit bedste feriefoto af et religiøst motiv til feriefoto@k.dk. Billedet skal være taget i år 2021, og man skal oplyse navn, adresse og telefonnummer. Ved indsendelse accepterer man, at billedet kan bruges i Kristeligt Dagblad. Husk også at skrive, hvad der ses på billedet, hvor det er taget, og hvem eventuelle personer på fotoet er.

Kristeligt Dagblads cheffotograf, Leif Tuxen, giver følgende fem råd til fotokonkurrencen:

  • Den enkle komposition er ofte den stærkeste.
  • Find gerne spændende detaljer, og lad dem indgå i billedet.
  • Skarpt sollys er ingen gevinst. Lidt skyet vejr giver ofte flot lys.
  • Undgå panoramaer. De bliver tit flade og kedelige.
  • Gå gerne tæt på motivet.

Et udvalg af de indsendte bidrag vil løbende blive publiceret i denne artikel - følg med og bliv inspireret!

Dette billede er taget på en halvskyet dag til gudstjeneste i Københavns Domkirke. Fotograf Helle Olsen skriver: "Pludselig brød solen frem og dannede motiv med lys og skygge. Lyset sender sine stråler ned over Apostlen Philip, der trofast står med sit jernkors."
Dette billede er taget på en halvskyet dag til gudstjeneste i Københavns Domkirke. Fotograf Helle Olsen skriver: "Pludselig brød solen frem og dannede motiv med lys og skygge. Lyset sender sine stråler ned over Apostlen Philip, der trofast står med sit jernkors." Foto: Helle Olsen
"I Danmark er der altid en kirke ved vejen," skriver fotografen Allan Graugaard Nielsen. På billedet ses Vestervig Kirke.
"I Danmark er der altid en kirke ved vejen," skriver fotografen Allan Graugaard Nielsen. På billedet ses Vestervig Kirke. Foto: Allan Graugaard Nielsen
Dette billede er taget under fotografens femte Camino-vandring. Hun skriver følgende: "Mit foto er fra Cruz de Ferro, hvor jeg sov under stjernerne og sammen med de andre pilgrimme nød energien fra himlen, helvede og alt derimellem. "
Dette billede er taget under fotografens femte Camino-vandring. Hun skriver følgende: "Mit foto er fra Cruz de Ferro, hvor jeg sov under stjernerne og sammen med de andre pilgrimme nød energien fra himlen, helvede og alt derimellem. " Foto: Susan Vinzents Jensen
Billedet er fra Flade Kirke på Mors. Fotografen bag billedet og hendes mand, som man ser på billedet, har vandret Mors rundt denne sommer, og undervejs stødte de på flere kirker. Om billedet skriver fotografen: "Vi var hver dag inde at synge en salme og tanke op med stilhed og bøn i en de kirker, der var på dagens rute," og hun giver fotoet titlen "Pitstop i kirken".
Billedet er fra Flade Kirke på Mors. Fotografen bag billedet og hendes mand, som man ser på billedet, har vandret Mors rundt denne sommer, og undervejs stødte de på flere kirker. Om billedet skriver fotografen: "Vi var hver dag inde at synge en salme og tanke op med stilhed og bøn i en de kirker, der var på dagens rute," og hun giver fotoet titlen "Pitstop i kirken". Foto: Anna-Marie Hansen
Dette billede er taget på en kirkegård i bygden Vidareidi på Færøerne, skriver fotografen og tilføjer: "Korsene er sat over to små søskende, som døde i sommeren 1874. Den ene var tre måneder og den anden tre år. Smukt og sørgeligt på samme tid."
Dette billede er taget på en kirkegård i bygden Vidareidi på Færøerne, skriver fotografen og tilføjer: "Korsene er sat over to små søskende, som døde i sommeren 1874. Den ene var tre måneder og den anden tre år. Smukt og sørgeligt på samme tid." Foto: Eydna Eliasen
Dette foto forestiller en lille kirke i bjerglandsbyen Olympos på den græske ø Karpathos.
Dette foto forestiller en lille kirke i bjerglandsbyen Olympos på den græske ø Karpathos. Foto: Thanne Helvig
På billedet ses statuen af Knud den Hellige med ryggen til Odense Domkirke og front mod Skt. Albani Kirke, skriver fotografen. Knud den Hellige var konge af Danmark fra 1080 til 1086 og ligger begravet ved Odense Domkirke, som også hedder Sankt Knuds Kirke.
På billedet ses statuen af Knud den Hellige med ryggen til Odense Domkirke og front mod Skt. Albani Kirke, skriver fotografen. Knud den Hellige var konge af Danmark fra 1080 til 1086 og ligger begravet ved Odense Domkirke, som også hedder Sankt Knuds Kirke. Foto: Lise Dyrby Nielsen
Dette billede er taget ved Vestervig Kirke. Fotografen skriver: "Da jeg så dette, kom jeg til at tænke på den smukke salme: ”Lysets engel går med glans”. Her er ingen skygger, og den store, imponerende kirke favnes af lyset, ja tårnets gavl stråler ligefrem. På P-pladsen står en enkelt bil, som et symbol på, hvor små vi mennesker er, når vi måler os med himlen og lyset."
Dette billede er taget ved Vestervig Kirke. Fotografen skriver: "Da jeg så dette, kom jeg til at tænke på den smukke salme: ”Lysets engel går med glans”. Her er ingen skygger, og den store, imponerende kirke favnes af lyset, ja tårnets gavl stråler ligefrem. På P-pladsen står en enkelt bil, som et symbol på, hvor små vi mennesker er, når vi måler os med himlen og lyset."
Foto: Pia Brunse
Dette billede er taget fra døren i våbenhuset i Thorning Kirke. Fotografen skriver følgende: "Da jeg gik Hærvejen fra Hirtshals og syd over, besøgte jeg alle de kirker, som var åbne på min vej. Billedet er taget efter aftensang og beskriver for mig roen, som jeg oplevede netop denne aften. Vi havde siddet lige udenfor kirken i varmen med enkelte levende lys."
Dette billede er taget fra døren i våbenhuset i Thorning Kirke. Fotografen skriver følgende: "Da jeg gik Hærvejen fra Hirtshals og syd over, besøgte jeg alle de kirker, som var åbne på min vej. Billedet er taget efter aftensang og beskriver for mig roen, som jeg oplevede netop denne aften. Vi havde siddet lige udenfor kirken i varmen med enkelte levende lys." Foto: Christina Borger
"På en gåtur i smukke Ebeltoft dukker kirken pludselig op om et gadehjørne," skriver fotografen om dette billede.
"På en gåtur i smukke Ebeltoft dukker kirken pludselig op om et gadehjørne," skriver fotografen om dette billede. Foto: Mette Frederiksen

Artiklen opdateres løbende med nye billeder.