Folkekirken og Helvede anno 2017: Læs ugens bedste kirkehistorier

Her får du det bedste overblik over de væsentligste historier fra troens verden i denne uge. God læselyst!

Rødvin, personattester og åbenbart også organister, der ikke kan spille orgel er alle en del af folkekirken anno 2017.
Rødvin, personattester og åbenbart også organister, der ikke kan spille orgel er alle en del af folkekirken anno 2017. . Foto: Finn Frandsen/ritzau.

Ugens citat:

"Vi har ikke de ateister, vi fortjener."

Rasmus Vangshardt, litteraturanmelder, om Anders Stjernholms nye bog "Eftertro."


Folkekirken anno 2017
Nu er pensionsboomet i folkekirken nået til organisterne. Faktisk i så høj grad, at man enkelte steder søger organister, der ikke nødvendigvis kan spille orgel.

Og så har Kirkeministeriets it-kontor i al stilfærdighed barslet med en lille ny: Den såkaldte personattest, der skal samle civiloplysninger, men nu i en mere religionsneutral udgave. Kritikken lyder, at man reducerer kirken til et kommunalt kontor, og at man “lusker et tiltag igennem.” Kirkeminister Mette Bock beklager den udskældte attests forvirrede lancering.

Præster i år 2017 elsker rødvin, at holde enetale og så er begrebet "work-life-balance" en by i Rusland. En præstedatter gennemgår syv ting, som "Herrens Veje" har fået rigtigt fat i ved den danske præstestand.

Helvede anno 2017


"Helvede findes ikke," proklamerer provsten fra "Herrens Veje." Virkelighedens danske præster er dog splittede, for Helvede er ikke bare et sted, man kan slå op og læse om. Læs tre præsters bud på, hvad Helvede er.

Et andet og mere konkret Helvede udspiller sig ifølge avisens anmelder i ateist Anders Stjernholms nye samtalebog om religiøses frafald. Kristeligt Dagblad er mere opsat på karaktermord og dæmonisering end på at anmelde, bider Ateistisk Selskab-formanden fra sig.


Gå heller ikke glip af

- Skam som klassisk begreb er tilbage på kulturdagsordenen, skarpt efterfulgt af dens tro ledsager, nåden, skriver sognepræst Gudmund Rask.

- En fotoudstilling med billeder af døderitualer fra verdens religioner sætter fokus på, hvor vigtig døden er for vores egen forståelse af livet.