Det mener partierne om konfirmationsundervisning i skoletiden

Bør konfirmationsundervisningen ligge i skoletiden? Det er partierne uenige om. Læs her, hvordan de forskellige partier stiller sig i spørgsmålet om undervisning af konfirmander i skoletiden

Knap 80 procent af danskerne er medlemmer af den danske folkekirke. Derfor er det også naturligt, at der gøres plads til konfirmationsundervisningen i skoletiden, svarer DF i Kristeligt Dagblads værdiundersøgelse. Men ikke alle partier er enige.
Knap 80 procent af danskerne er medlemmer af den danske folkekirke. Derfor er det også naturligt, at der gøres plads til konfirmationsundervisningen i skoletiden, svarer DF i Kristeligt Dagblads værdiundersøgelse. Men ikke alle partier er enige. Foto: Richard Clark.

I Kristeligt Dagblads store værdiunderundersøgelse har vi spurgt partierne, hvor enige eller uenige de er i følgende udsagn: Konfirmationsundervisning bør ligge i skoletiden.

Her kan du læse partiernes svar. 

Enhedslisten 

Svar: Helt uenig 

Socialistisk Folkeparti

Svar: Helt enig
 
Uddybning: "I SF støtter vi de gældende regler - der bør ikke være praktiske hindringer for, at konfirmationsundervisningen kan foregå på et hensigtsmæssigt tidspunkt."

Socialdemokraterne 

Svar: Delvist uenig 
 
Uddybning:
 "Skolerne skal tage højde for konfirmationsforberedelse i planlægningen af skoletiden, men konfirmationsforberedelse er ikke en del af folkeskolens undervisning og indgår derfor ikke i skoletiden."

Radikale Venstre 

Svar: Hverken eller 
 
Uddybning: "Radikale Venstre mener, at spørgsmål om konfirmationsundervisningens placering bedst afgøres lokalt. Den længere skoledag i forbindelse med folkeskolereformen betyder, at konfirmationsforberedelsen mange steder er blevet flyttet væk fra morgentimerne. I stedet møder konfirmanderne i stigende omfang om eftermiddagen, om aftenen eller i weekenden."

Venstre

Svar: Helt enig

Det Konservative Folkeparti

Svar: Hverken eller 

Kristendemokraterne 

Svar: Helt enig 

Liberal Alliance 

Svar: Hverken eller 

Dansk Folkeparti

Svar: Helt enig
 
Uddybning: "Knap 80 procent af danskerne er medlemmer af den danske folkekirke. Derfor er det også naturligt, at der gøres plads til konfirmationsundervisningen i skoletiden."