Kender du Det Konservative Folkepartis mærkesager?

Mindre kriminalitet, bedre forhold for hjemløse, fastfrysning af grundskylden og en væsentligt lavere skat er blandt De Konservatives mærkesager

Jeg er helt sikker på, at hvis vi får forklaret, hvad vi vil, så ender vi med at få et bedre valg, end alle går og regner med, siger Søren Pape Poulsen, der blev politisk leder for Det Konservative Folkeparti  i august 2014.
Jeg er helt sikker på, at hvis vi får forklaret, hvad vi vil, så ender vi med at få et bedre valg, end alle går og regner med, siger Søren Pape Poulsen, der blev politisk leder for Det Konservative Folkeparti i august 2014. Foto: Thomas Lekfeldt.
No video provider was found to handle the given URL. See the documentation for more information.
Anders Johansson, sidder i Folketinget for det Konservative Folkeparti 3726332

Men hvor godt kender du det enkelte parti - og ikke mindst dets mærkesager?

Kristeligt Dagblad har samlet alle partiers mærkesager, så du hurtigt kan danne dig et overblik. Her er De Konservatives:

Mindre kriminalitet
Kriminelle skal straffes hårdere og hurtigere, mener De Konservative.

Derfor vil partiet årligt tilføre politiet 500 millioner kroner ekstra for at styrke indsatsen mod bander og organiseret kriminalitet.

Partiet vil desuden have sænket grænsen for, hvornår udenlandske kriminelle kan sendes hjem til afsoning.

Grundskyld
Den stigende grundskyld er i dag en trussel mod helt almindelige danskere, fordi de har valgt at bosætte sig i et forkerte postnummer, hvor grundskylden siden er steget, mener De Konservative.

Partiet vil derfor vil fastfryse grundskylden.

Lavere skat
Skatten på arbejde skal sænkes for alle danskere, mener De Konservative.

Derfor vil partiet hæve jobfradraget med 1000 kroner om måneden og helt afskaffe topskatten.

Registreringsafgiften på biler skal også sænkes væsentligt, og så skalboligjob-ordningen bevares og udvides yderligere, så alle danskere har mulighed for at trække hushjælp fra i skat for op til 30.000 kroner per år.

Bedre forhold for hjemløse
Hjemløse skal have markant bedre forhold, end det er tilfældet i dag, mener De Konservative.

Derfor vil partiet blandt andet fordoble statens støtte til såkaldt skæve boliger, der er målrettet hjemløse med misbrugs- eller adfærdsproblemer.

Desuden skal der oprettes to statslige "akuthuse" for misbrugere i København og Aarhus.

Hjemløse skal sikres ret til kun at have én behandler i kommunen - og der skal nedsættes et statsligt rejsehold til at opsøge hjemløse på tværs af kommunegrænserne.