Prøv avisen

Formand for Dansk Ungdoms Fællesråd: Her er mit ungdomsoprør

Kasper Sand Kjær Foto: Mikkel Møller Jørgensen

Kasper Sand Kjær, formand for Dansk Ungdoms Fællesråd, har gjort oprør mod det egoistiske samfund, hvor alle er sig selv nærmest og i konkurrence med sine kollegaer, klassekammerater og venner, siger han

Hvad bør unge gøre oprør mod i dag og hvad har du selv gjort oprør mod?

I anledning af 50-året for ungdomsoprøret i 1968 har Kristeligt Dagblad stillet disse to spørgsmål til 10 kendte danskere under 30 år forfattere, filosoffer, politikere og andre fra vidt forskellige brancher.

Deres bud har vi også skrevet sammen i en oprørssang. Se musikvideoen her

Kasper Sand Kjær, formand for Dansk Ungdoms Fællesråd:

Hvis du kunne pege på én ting: Hvad bør unge så gøre oprør mod i dag – og hvorfor?

“Først og fremmest skal unge ikke gøre oprør MOD noget, men FOR noget. Jeg synes unge, skal gøre oprør for det stærke fællesskab – at alle skal være med og have en plads i samfundet. At ingen skal forlades på perronen, selvom toget mod fremtiden kører stærkt. Vi skal gøre oprør for et samfund, der hænger sammen, hvor vi taler sammen, lever sammen og forstår hinanden. Hvor ingen er ensomme, men hvor vi alle er en del af fællesskabet – både de små lokale fællesskaber og det store samfundsfællesskab.”

Hvad har du selv gjort oprør mod – og hvordan?

“Jeg er i oprør mod det egoistiske samfund, hvor alle er sig selv nærmest og i konkurrence med sine kollegaer, klassekammerater og venner. Hvor vi alle skal præstere hele tiden – på arbejdspladsen, i skolen og på de sociale medier, drevet frem af præstationssamfundet og konkurrencestaten. Jeg lever mit oprør ved at arbejde for de stærke fællesskaber, som blandt andet findes i det danske foreningsliv, hvor vi er sammen som ligeværdige deltagere i et forpligtende fællesskab.”