Fra Kina til Danmark: Her har coronavirussen spredt sig, og så mange er smittet

Coronavirussen har lukket skoler, arbejdspladser og lammet flytrafikken i store dele af verden. I Danmark er flere hundrede mennesker i karantæne af risiko for corona. Men hvor mange er egentlig smittet? Og hvor stor risiko er der for at dø af sygdommen? Få dig et overblik her

Coronavirussen har indtil videre spredt sig til 125 lande og territorier og smittet omkring 133.000 mennesker.
Coronavirussen har indtil videre spredt sig til 125 lande og territorier og smittet omkring 133.000 mennesker. . Foto: Keith Tsuji/SIPA/Ritzau Scanpix.

Det begyndte på et fiskemarked blandt levende vildt og opdrættede dyr i den kinesiske millionby Wuhan i december 2019. Den berygtede coronavirus har siden spredt sig til flere lande, og tidligt i morges fik den første dansker konstateret coronavirus.

Virussen har både lammet flytrafik, arbejdspladser og skoler, senest i Japan, hvor premierminister Shinzo Abe har beordret alle folkeskoler og gymnasier lukket frem til slutningen af marts.

Men hvor mange er blevet smittet med coronavirus? Og hvor mange lande har virussen spredt sig til? Dan dig et overblik over coronavirussens udbredelse her.