Danske muslimer fordømmer Islamisk Stat

Islamisk Stats ekstreme adfærd skaber et fuldstændig forvrænget billede af islam, mener Dansk Muslimsk Union.

I en pressemeddelelse tager Dansk Muslimsk Union nu afstand til Islamisk Stat i kraftige vendinger. -

Danske muslimer tager nu klart afstand fra den ekstremistiske islamistiske gruppe Islamisk Stat (IS).

Dermed følger de en opfordring fra flere danske politichefer, der i weekenden bad danske muslimer om offentligt at tage bladet fra munden og fordømme den militante bevægelse, som hærger i Irak og Syrien.

"Dansk Muslimsk Union (DMU) fordømmer organisationen IS, dens brutalitet, dens drab på uskyldige mennesker, dens gidseltagning af begrebet kalifat og dens misbrug af islam som religion til at retfærdiggøre grusomheder og forbrydelser mod menneskeheden," lyder det i en meddelelse fra DMU.

DMU er en paraplyorganisation for flere danske muslimske foreninger såsom Dansk Islamisk Råd og Islamisk Videns- og Informationscenter.

"IS’ ekstreme adfærd skaber et fuldstændig forvrænget billede af islam, og reducerer denne smukke og fredelige religion til intet andet end et skræmmebillede og en frygtet ideologi. IS gør også af denne grund sig selv til islams fjende, som ingen legitimitet har som et sandt udtryk for islam eller som forbillede for muslimer," skriver unionen.

Det var politichefer fra de tre politikredse, der har oplevet flest unge muslimer rejse til væbnet kamp i Syrien, som opfordrede muslimske autoriteter til tydeligt at tage afstand fra IS.

"Hvis foreningerne turde tage bladet fra munden og sige det højt, at de tog afstand, ville det hjælpe med at få budskabet igennem," lød det fra Bent Preben Nielsen, chefpolitiinspektør hos Østjyllands Politi, ifølge Jyllands-Posten.

Islamisk Stat har på få måneder indtaget store områder i både Irak og Syrien og er berygtet for sine bestialske metoder. Blandt andet har gruppen halshugget to amerikanske journalister og lagt videoer af det på internettet.

Tidligere var IS kendt som Islamisk Stat i Irak og Levanten (Isil), men gruppen skiftede navn, da den udråbte et verdensomspændende islamisk kalifat.