Nyt job til pavens tidligere butler

Hospitalsjob venter Paolo Gabriele, der i efteråret 2012 blev idømt 18 måneders fængsel for videregivelse af hundredvis af pavens fortrolige dokumenter

Pavens tidligere butler Paolo Gabriele er blevet tilbudt et job som medarbejder på en afdeling af Bambino Gesu børnehospital i Rom. Det skriver Vatican News Agency og Vatican Insider.

Det er blevet meddelt, at Gabriele skal udføre administrative opgaver på en ny afdeling af "Bambino Gesù"-børnehospitalet, som ligger tæt på kirken Sankt Paul uden for murene. Om en måneds tid forventes den tidligere butler og hans familie at forlade deres lejlighed i Vatikanet for at flytte til et nyt hus, som stilles til rådighed af Vatikanet og ligger nær hans nye arbejdsplads.

LÆS OGSÅ: Pavens butler stjal over 1000 dokumenter

Den 6. oktober 2012 blev butleren ellers idømt 18 måneders fængsel for at have lækket hundredvis af pavens fortrolige dokumenter til pressen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Paolo Gabriele var i mange år en af de personer, der var tættest på paven. Morgen og aften hjalp han ham tøjet på, og ved officielle begivenheder og rejser stod Gabriele ved Benedikt XVIs side. Men da Vatikanets gendarmer den 23. maj 2012 anholdt Paoletto, som han kaldes blandt venner, mistænkt for at videregive hemmelige dokumenter til medierne, var det tætte forhold mellem de to slut.

LÆS OGSÅ: Den hemmelighedsfulde butler

Pavestolen opsummerede den 26. oktober 2012 den skade, som Paoletto havde forvoldt ved at sige, at en personlig forbrydelse var blevet begået mod Den hellige Fader og at retten til privatliv for de mange mennesker, der henvendte sig til ham, var blevet krænket.

Men kort før jul besøgte pave Benedikt sin tidligere assistent i fængslet for at tilgive ham og benåde ham for hans forbrydelse.

LÆS OGSÅ: Paven benåder tidligere butler

Vatikanets talsmand, Federico Lombardi, meddelte efterfølgende, at pavens besøg var en faderlig gestus mod en person med hvem paven havde haft dagligt bekendtskab i mange år.

I retssagen mod Paolo Gabriele kom det frem, at den tidligere butler havde stjålet kopier af fortrolige dokumenter fra de pavelige lejligheder. Blandt kopierne var personlige dokumenter sendt mellem paven og forskellige kardinaler, krypteret kommunikation fra pavelige ambassadører over hele kloden samt nogle papirer, der af paven var blevet markeret med skal destrueres på tysk.

LÆS OGSÅ: "Det var butleren" - Kampen om den katolske kirkes sjæl