Pave-parfume: Ny eau de cologne inspireret af Frans' ydmyghed

En amerikansk parfumeproducent har for nylig lanceret en eau de cologne opkaldt efter pave Frans. Duften er ydmyg, ærbar og simpel, lyder det fra producenten

Duften "Francis" til ære for pave Frans er den tredje i rækken af pavelige parfumer fra firmaet Excelsis Fine Fragrances.
Duften "Francis" til ære for pave Frans er den tredje i rækken af pavelige parfumer fra firmaet Excelsis Fine Fragrances. Foto: Excelsisusa.com

Pave Frans personlighed er blevet indkapslet i flydende form af firmaet Excelsis Fine Fragrances i form af en eau de cologne kaldet Francis, skriver The Huffington Post.

Det er den tredje i rækken af pavelige parfumer fra firmaet, der blev etableret i 2005, da administrerende direktør og læge Frederick Hass fik fat i opskriften på pave Pius IXs foretrukne kølnervand. Det førte til lanceringen af parfumen The Popes Cologne og senere udgaven Benedictus til ære for pave Benedikt XVI i 2006.

LÆS OGSÅ:
Paven får sin egen designerparfume

Blid bergamot

Men hvordan dufter paven egentlig? Hass siger til the Christian Post, at han har forsøgt at frembringe pave Frans ydmyge karakter ved at bruge bergamot, der blandt andet giver Earl Grey-te sin karakteristiske duft, og sandeltræ i parfumen.

"Jeg ville ikke ende med en duft, der var for prangende. Jeg gik efter noget mere diskret, ærbart og relativt simpelt, forklarer Hass, og tilføjer, at den nuværende pave er kendetegnet ved at være mere nede på jorden end de tidligere paver.

LÆS OGSÅ: "Pave Frans er en helt anden type end Benedikt XVI"

I en pressemeddelelse om lanceringen lyder det, at Francis er en blød og indtagende duft med fremtrædende noter af citrus og bergamot og en træagtig basis af sandeltræ.

Stor efterspørgsel

Direktøren forklarer endvidere i pressemeddelelsen, at parfumen lanceres dels på grund af stor efterspørgsel på den tidligere Popes Cologne. Dels sker det, efter han selv blev grebet af inspiration til at skabe den ved synet af den enorme menneskemængde på Skt. Peterspladsen, der råbte Francesco, Francesco, Francesco!, ved afslutningen på den nylige konklave.

LÆS OGSÅ:
Frans - et navn, der forpligter

De første reaktioner på Francis er positive, lyder det fra Hass.
"Vi hører ord som blid, simpel, varm ja, endda himmelsk i beskrivelserne af den nye duft. Det er præcis de ord, som medierne og pavens tætteste folk bruger om hans karakter og fremtræden.

"Francis" kan købes via Excelsis Fine Fragrances' hjemmeside.