Ramadan rush: Fastemåned bruges til stor-shoppeture

Ramadanmånedens faste, bøn og religiøse refleksion suppleres af dyre mode- og bilindkøb

"Ramadanen er tidspunktet for en ny start. Det er også det perfekte tidspunkt at købe en ny Volkswagen," annoncerer Volkswagens Oman-afdeling op til ramadanen. Her er det bilforhandleren Zubair Automotive Group. "Når du ved denne ramadan køber en bil fra Volkswagen Oman, vil den give ejeren en følelse af at få en ny bil hvert år i de næste fem år takket være de særlige tilbud under denne foræringens måned," reklamerer forhandleren.
"Ramadanen er tidspunktet for en ny start. Det er også det perfekte tidspunkt at købe en ny Volkswagen," annoncerer Volkswagens Oman-afdeling op til ramadanen. Her er det bilforhandleren Zubair Automotive Group. "Når du ved denne ramadan køber en bil fra Volkswagen Oman, vil den give ejeren en følelse af at få en ny bil hvert år i de næste fem år takket være de særlige tilbud under denne foræringens måned," reklamerer forhandleren. Foto: Skærmprint fra bilforhandleren Zubair Automotive Group LLC

Ramadanen er i fuld gang, og mens den for muslimer verden over fejres og bruges på refleksion og reetablering af trosforholdet, tjener bil-, tøj- og modefirmaer millioner på fastende shoppere.

Det skriver avisen The Huffington Post.

Ramadanen er den helligste måned i den islamiske kalender. Og begivenheden, som blandt andet betyder daglig faste fra solopgang til solnedgang, vil fra den 9. juli, til afslutningsfesten 'Eid', den 7. august, påvirke muslimer over hele verden.

Fastemåneden handler blandt andet om taknemmelighed, mådehold og afholdenhed. Men den årligt tilbagevendende begivenhed er flere steder blevet en anledning til at skifte bilen eller gaderoben ud.

'Harrods Hajj' ('Ramadan Rush'et', red.), er de lokale i London sågar begyndt at kalde den hellige islamiske måned, hvor tusindvis af muslimer strømmer til byen.

I følge The Huffington Post er det særligt rige besøgende fra i landene omkring Den Persiske Bugt, der benytter lejligheden til at tage på shoppetur i storbyen.

LÆS OGSÅ: Yngre muslimer ønsker en mere asketisk ramadanmåned

Bilfirmaer i topklassen har kørt sommerudsalget i stilling op til fastemåneden, og stenrige arabere har fyldt Londons indkøbsgader med Rolls Royce, Mercedes, Bugatti Veyron, BMW og Lamborghini.

Den britiske avis The Daily Mail har haft en hel sport ud af at fange de prominente bilmærker i byens gader, hvor man kan se dem parkeret foran luksushoteller eller forretninger som DOLCE&GABBANA og Valentino.

Det er særligt unge nyrige 'Ramadan Rush'ere' fra Qatar, Dubai, Saudi-Arabien og Kuwait, der ruller de dyre biler rundt i gaderne.

SE OGSÅ: Billedserie: Muslimer i bøn under ramadanen

Ifølge avisen brokker flere lokale sig over uforsigtig kørsel og larmende motorer i byens natteliv:

Selv når de holder stille, med motorerne kørende, bliver vi vækket. I går nat, blev jeg vækket klokken tre om natten. Jeg bliver overdænget med klager fra naboer i denne tid. Det er svært at have et normalt liv, når du bliver frataget din søvn uge efter uge, fortæller Panda Morgan-Thomas fra den prominente Knightsbridge Residents Association til avisen.

The Daily Mail har i øvrigt også fanget flere fornemme biler, som er blevet beslaglagt eller vedhæftet enorme bøder for manglende forsikringer eller ulovlige parkeringer.

Avisen bemærker dog, at de fleste af bilejerne nok har penge til at betale bøderne.

Det anslås, at udsalgsudbyttet under ramadanen i London år vil indbringe over 150 millioner pund (over 1,2 milliarden kroner) tre gange så meget som sidste års ramadan, der faldt sammen med OL.

LÆS MERE: Ramadanen på religion.dk